Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νίγηρας: Σε δίκη για εσχάτη προδοσία ο ανατραπείς Πρόεδρος Mohamed Bazoum

Νίγηρας: Σε δίκη για εσχάτη προδοσία ο ανατραπείς Πρόεδρος Mohamed Bazoum
Για εσχάτη προδοσία και υπονόμευση της κρατικής ασφάλειας θα δικαστεί ο πρώην πρόεδρος του Νίγηρα από το νέο καθεστώς
Ο Mohamed Bazoum πρώην πρόεδρος του Νίγηρα που ανετράπη από τον στρατό τον περασμένο μήνα, μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμα και τη θανατική ποινή εάν κριθεί ένοχος, καθώς θα του απαγγελθούν κατηγορίες για εσχάτη προδοσία.
Η στρατιωτική χούντα του Νίγηρα ανακοίνωσε ότι θα διώξει ποινικά τον έκπτωτο πρόεδρο Mohamed Bazoum για «εσχάτη προδοσία» και υπονόμευση της κρατικής ασφάλειας, την στιγμή που εκφράζονται ανησυχίες για τις συνθήκες κράτησης και την υγεία του Bazoum και της οικογένειάς του.
Άνθρωποι κοντά στον πρόεδρο καθώς και εκείνοι στο κυβερνών κόμμα του λένε ότι το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό της οικογένειας έχουν διακοπεί και τους τελειώνουν τα τρόφιμα.
Μάλιστα, o ίδιος ο Bazoum μετέφερε στο Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι ο γιος του έπρεπε να δει γιατρό λόγω σοβαρής καρδιακής πάθησης.
Ωστόσο οι πραξικομητίες ανταπάντησαν πως ο Bazoum έβλεπε τακτικά τον γιατρό του και ότι η τελευταία επίσκεψη ήταν στις 12 Αυγούστου.
«Μετά από αυτή την επίσκεψη, ο γιατρός δεν εξέφρασε καμία ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του έκπτωτου προέδρου και των μελών της οικογένειάς του» δήλωσε αξιωματούχος του καθεστώτος.
Σε αυτό το πλαίσιο, η χούντα κατηγόρησε τους πολιτικούς της Δυτικής Αφρικής και της Δύσης ότι τροφοδοτούν μια εκστρατεία παραπληροφόρησης για τη δυσφήμιση της χώρας.
Πάντως, η διεθνής πίεση αυξάνεται στη χούντα να απελευθερώσει και να αποκαταστήσει το Bazoum.
Υπενθυμίζεται, πως αμέσως μετά το πραξικόπημα η ένωση κρατών δυτικής Αφρικής Ecowas έδωσε στο καθεστώς προθεσμία επτά ημερών για να αποκαταστήσει τη θέση του Bazoum στην Προεδρία και απείλησε να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία εάν δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο, αλλά η προθεσμία παρήλθε χωρίς καμία ενέργεια από καμία πλευρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης