Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόλαφος ο Bolton (πρ. σύμβουλος Λευκού Οίκου): Η πολιτική των ΗΠΑ έναντι της Ουκρανίας απλώς καθυστερεί την... ήττα της

Κόλαφος ο Bolton (πρ. σύμβουλος Λευκού Οίκου): Η πολιτική των ΗΠΑ έναντι της Ουκρανίας απλώς καθυστερεί την... ήττα της
«Η αναποφασιστικότητα του Biden πρέπει να κατηγορηθεί για το σταμάτημα της ουκρανικής επίθεσης», έγραψε ο Bolton σε άρθρο του για τη Wall Street Journal
Ο πρώην βοηθός εθνικής ασφάλειας του πρώην προέδρου Donald Trump, John Bolton, δήλωσε ότι η πολιτική της Ουάσιγκτον έναντι της Ουκρανίας απλώς καθυστερεί την ήττα της σχολιάσει πολιτιικός αναλυτής Konstantin Blokhin στο ραδιόφωνο Sputnik.
«Η αναποφασιστικότητα του Biden πρέπει να κατηγορηθεί για το σταμάτημα της ουκρανικής επίθεσης», έγραψε ο Bolton σε άρθρο του για τη Wall Street Journal.
Σύμφωνα με τον πρώην σύμβουλο, η Ουάσιγκτον «θα πρέπει να επανεξετάσει τη στρατηγική της» στο θέμα των προμηθειών όπλων και της πίεσης των κυρώσεων στη Ρωσία.
Κατηγόρησε επίσης την ηγεσία των δυτικών χωρών ότι επέδειξε «παραλυτική προσοχή» και το ΝΑΤΟ για «απροθυμία να τηρήσει τις υποχρεώσεις που σχετίζονται με την αποκατάσταση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας».
Στον αέρα του ραδιοφώνου Sputnik, ο κορυφαίος ερευνητής στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, πολιτικός επιστήμονας, αμερικανιστής Konstantin Blokhin εξέφρασε την άποψη ότι ο Bolton αντικατοπτρίζει τις απόψεις των ριζοσπαστών Ρεπουμπλικανών κατά την εκλογική κούρσα που έχει ξεκινήσει.
"Η δήλωση του Bolton πρέπει να ληφθεί στο πλαίσιο της προεκλογικής κριτικής. Δεν πρέπει να παραγνωριστεί ότι ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι παίρνουν παρόμοια θέση, μιλούν για την ανάγκη αποστολής αμερικανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία και ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλα εκεί.
Εδώ ο Bolton αντικατοπτρίζει τις απόψεις των ριζοσπαστών Ρεπουμπλικανών "Πιστεύω ότι τέτοιος ριζοσπαστισμός του Bolton δεν θα ακουστεί.
Μην ξεχνάτε ότι η Ρωσία είναι μια πυρηνική υπερδύναμη και ότι από τη σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και όχι μόνο η μοίρα των χωρών μας, αλλά ολόκληρου του κόσμου εξαρτάται από τη Ρωσία», κατέληξε ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης