Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας στις 15/8 για το βασικό επιτόκιο

Ρωσία: Έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας στις 15/8 για το βασικό επιτόκιο
Το βασικό επιτόκιο είναι το ελάχιστο ποσοστό με το οποίο η Κεντρική Τράπεζα χορηγεί δάνεια σε εμπορικές τράπεζες για μια εβδομάδα και με το οποίο είναι έτοιμη να δεχθεί κεφάλαια για καταθέσεις
Έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για το βασικό επιτόκιο θα πραγματοποιήσει η Κεντρική Τράπεζα στις 15 Αυγούστου, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της ρυθμιστικής αρχής.
Σε συνεδρίαση της 21ης ​​Ιουλίου, η Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να αυξήσει το βασικό επιτόκιο στο 8,5 τοις εκατό ετησίως. Προηγουμένως, η ρυθμιστική αρχή δεν είχε αυξήσει αυτό το ποσό από τον Φεβρουάριο του 2022.
Επιπλέον, η Κεντρική Τράπεζα επέτρεψε περαιτέρω αύξηση του βασικού επιτοκίου, χωρίς όμως να ορίζει ότι αυτή θα συμβεί στο πλαίσιο της σταδιακής αύξησης της πληθωριστικής πίεσης.
Το βασικό επιτόκιο είναι το ελάχιστο ποσοστό με το οποίο η Κεντρική Τράπεζα χορηγεί δάνεια σε εμπορικές τράπεζες για μια εβδομάδα και με το οποίο είναι έτοιμη να δεχθεί κεφάλαια για καταθέσεις.
Το μέγεθος αυτού του δείκτη επηρεάζει το ρυθμό πληθωρισμού.
Η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης