Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εγκατέλειψαν τη Μολδαβία 22 Ρώσοι διπλωμάτες

Εγκατέλειψαν τη Μολδαβία 22 Ρώσοι διπλωμάτες
Ρώσοι διπλωμάτες εγκατέλειψαν τη Μολδαβία
Σχετικά Άρθρα
Είκοσι δύο Ρώσοι διπλωμάτες αναχώρησαν αεροπορικώς από την πρωτεύουσα της Μολδαβίας, Κισινάου, τη Δευτέρα 14/8, αφήνοντας πίσω τους ελάχιστα άτομα ως προσωπικό στην πρεσβεία, εν μέσω κρίσης στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Μολδαβοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η μείωση του προσωπικού της ρωσικής πρεσβείας σε 25 από 80 άτομα θα φέρει ισοτιμία με το διπλωματικό προσωπικό της Μολδαβίας που βρίσκεται στη Μόσχα.
Μολδαβικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν ένα βίντεο με δύο λεωφορεία να συνοδεύονται από την αστυνομία έξω από τη ρωσική πρεσβεία και να κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο.
Πηγή που επικαλείται το Reuters ανέφερε ότι το αεροπλάνο που μετέφερε το προσωπικό της πρεσβείας αναχώρησε με προορισμό τη ρωσική πόλη Σότσι, και αποκεί θα μετεπιβιβάζονταν για τη Μόσχα.
Μαζί με τους διπλωμάτες, έφυγαν από τη Μολδαβία και 23 υπάλληλοι τεχνικής υποστήριξης και οι οικογένειές τους.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Μολδαβίας, από την Τρίτη δεν μπορούν να βρίσκονται στο Κισινάου περισσότεροι από 10 Ρώσοι διπλωμάτες και 15 μέλη του προσωπικού υποστήριξης.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Μολδαβίας ζήτησε από τη Ρωσία να μειώσει την πρεσβευτική της παρουσία στο Κισινάου τον περασμένο μήνα, επικαλούμενο ανησυχίες για φερόμενες ρωσικές προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Μολδαβίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης