Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall Street με στήριξη από τεχνολογικές μετοχές - Στο +1,05% ο Nasdaq

Άνοδος στη Wall Street με στήριξη από τεχνολογικές μετοχές - Στο +1,05% ο Nasdaq
Ανοδικά έκλεισαν οι χρηματιστηριακές αγορές στη Νέα Υόρκη
Σχετικά Άρθρα
Με άνοδο έκλεισαν σήμερα 14/8 οι κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη, καθώς μετά τις ήπιες μεταβολές κατά το άνοιγμα και την οριακή πτώση στον Dow Jones, οι τεχνολογικές μετοχές παρείχαν στήριξη, συμπαρασύροντας τις αγορές.
Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων αμερικανικών κολοσσών του λιανικού εμπορίου Home Depot, Target και Walmart και τα οικονομικά στοιχεία αργότερα μέσα στην εβδομάδα για να εκτιμήσουν την ισχύ των καταναλωτικών δαπανών και την κατεύθυνση των επιτοκίων της Fed.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με οριακή άνοδο 0,07% στις 35.307,63 μονάδες, ενώ ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 ενισχύθηκε 0,58% στις 4.490,01 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε ισχυρά κέρδη 1,05%, κλείνοντας στις 13.788,33 μονάδες.
Ξεχώρισαν οι Nvidia (+7,12%) και U.S. Steel (+36,75%).

Κάποιος παραμένει απαισιόδοξος...

Την αξιολόγηση underweight για τις μετοχές της Wall Street και την άποψή τους ότι οι αποτιμήσεις είναι πολύ υψηλές, επιβεβαίωσαν οι στρατηγικοί αναλυτές της JPMorgan, οι οποίοι βλέπουν ύφεση της αμερικανικής οικονομίας, και συστήνουν τοοποθετήσεις σε εμπορεύματα.
Οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, συμμερίζονται την άποψη ότι οι αγορές τιμολογούν ένα ακόμη πιο αισιόδοξο σενάριο από την ήπια προσγείωση - που μοιάζει με συνεχή επέκταση της αμερικανικής οικονομίας και ταυτόχρονη νομισματική χαλάρωση.
"Με τις κεντρικές τράπεζες να μην είναι πιθανό να χαλαρώσουν βραχυπρόθεσμα, το συνεχιζόμενο QT και τη βασική μας υπόθεση για μακροοικονομική επιβράδυνση, οι πολλαπλασιαστές φαίνονται πολύ υψηλοί", αναφέρουν οι στρατηγικοί αναλυτές σε σημείωμά τους, σύμφωνα με το Reuters.
Επιπλέον, δεν συμφωνούν ότι η Fed θα μπορέσει να πλοηγηθεί σε μια ήπια προσγείωση, καθώς οι οικονομολόγοι της JPM εξακολουθούν να αποδίδουν πιθανότητα ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας στο 65% είτε φέτος, είτε το 2024.
Σε αυτή τη λογική, αναδεικνύουν τα εμπορεύματα ως ένα μέρος που πρέπει να τοποθετηθούν, καθώς είναι "υποτιμημένα και υποστηρίζονται από συναρπαστικά θεμελιώδη και τεχνικά στοιχεία".
"Ως εκ τούτου, διατηρούμε μια συνολική αμυντική στάση στο χαρτοφυλάκιο του υποδείγματός μας και συνεχίζουμε να είμαστε underweight (UW) σε μετοχές και ομόλογα,έναντι overweight (OW) σε μετρητά και εμπορεύματα", καταλήγουν οι στρατηγικοί αναλυτές.

Οι μεγάλοι χαμένοι και κερδισμένοι για σήμερα 14/8 σε Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq: 
1_17.png
2_12.png
3_7.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης