Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πόλεμος τιμών για τα ηλεκτρικά οχήματα στην Κίνα - Νέα μείωση από την Tesla, πτώση στη μετοχή

Πόλεμος τιμών για τα ηλεκτρικά οχήματα στην Κίνα - Νέα μείωση από την Tesla, πτώση στη μετοχή
Σκληρός ανταγωνισμός στην Κίνα, νέα μείωση τιμών από την Tesla
Πτώση 3% σημειώνει προσυνεδριακά η μετοχή της Tesla στον δείκτη Nasdaq, αφού η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων μείωσε τις τιμές για ορισμένα από τα οχήματα που κατασκευάζει στην Κίνα, τροφοδοτώντας τις ανησυχίες για έναν εντεινόμενο πόλεμο τιμών στη χώρα.
Σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα, η Tesla ανέφερε ότι οι τιμές εκκίνησης τόσο για το μοντέλο μεγάλης εμβέλειας Model Y όσο και για τα μοντέλα επιδόσεων μειώθηκαν κατά 4,5% και 3,8% αντίστοιχα.

Σκληρός ανταγωνισμός στην Κίνα

Η Tesla πρόσθεσε ότι θα προσφέρει επιδοτήσεις ασφάλισης στους αγοραστές του entry-level, πισωκίνητου Model 3 στην Κίνα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, σε μια νέα ένδειξη του σκληρού ανταγωνισμού για μερίδιο αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα.
Η μάρκα Zeekr της Geely Automobile Holdings και η Zhejiang Leapmotor Technology, και οι δύο αντίπαλοι της Tesla στη χώρα, έχουν προχωρήσει σε παρόμοιες μειώσεις.
Οι πωλήσεις των αυτοκινήτων Tesla που κατασκευάζονται στη χώρα μειώθηκαν κατά 31% σε μηνιαία βάση τον Ιούλιο, η πρώτη μείωση από τον Δεκέμβριο.
Η εταιρεία προσφέρει μεγαλύτερες εκπτώσεις τόσο εντός όσο και εκτός Κίνας από τα τέλη του περασμένου έτους σε μια προσπάθεια να προστατεύσει το μερίδιο αγοράς.
Ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk έχει επίσης αφήσει να εννοηθεί ότι η Tesla θα συνεχίσει να μειώνει τις τιμές, ακόμη και αν αυτό περιορίζει τα περιθώρια κέρδους.
Σε μια κλήση με αναλυτές τον περασμένο μήνα, ο Μασκ δήλωσε ότι έχει νόημα να "θυσιάσει τα περιθώρια κέρδους για να κατασκευάσει περισσότερα οχήματα", υποστηρίζοντας ότι η αξία των αυτοκινήτων της Tesla θα αυξηθεί μόλις τελειοποιηθεί η λειτουργία πλήρους αυτοοδήγησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης