Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία χλευάζει τη Δύση – Shoigu: Τα δυτικά όπλα δεν αποδείχθηκαν τόσο άψογα σε συνθήκες μάχης

Η Ρωσία χλευάζει τη Δύση – Shoigu: Τα δυτικά όπλα δεν αποδείχθηκαν τόσο άψογα σε συνθήκες μάχης
Η Ρωσία προσφέρει στους εταίρους της ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων όπλων όλων των ειδών και τύπων είπε ο πρόεδρος Putin
Σχετικά Άρθρα
Τα πολυδιαφημισμένα δυτικά όπλα και ο στρατιωτικός εξοπλισμός της Δύσης δεν αποδείχθηκαν και τόσο άψογα σε πραγματικές συνθήκες μάχης υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu κατά την επίσκεψη του στο φόρουμ «Army 2023» τη στιγμή που ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin υπογράμμισε πως η Ρωσία προσφέρει στους εταίρους της ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων όπλων σχεδόν όλων των ειδών και τύπων.
Σε δηλώσεις του
ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergei Shoigu υποστήριξε πως τα πολυδιαφημισμένα δυτικά όπλα κάθε άλλο παρά άψογα είναι στην πραγματικότητα, όπως φάνηκε στο πεδίο μάχης στην Ουκρανία, τονίζοντας πως αντιθέτως τα ρωσικά όπλα αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία τους στην Ουκρανία.
Μάλιστα ο Shoigu έσπευσε να σημειώσει πως οι συμμετέχοντες στο φόρουμ, θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν την αναποτελεσματικότητα των δυτικών όπλων, ρίχνοντας μια ματιά στα κατασχεθέντα όπλα που εκτίθενται στο περιθώριο του φόρουμ.

Putin: Στρατιωτική συνεργασία


Από την πλευρά του ο Putin υποστήριξε ότι η Ρωσία προσφέρει ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων όπλων.
Όπως είπε,  τα όπλα αυτά αφορούν τα πιο πρόσφατα συστήματα ελέγχου και αναγνώρισης, όπλα υψηλής ακρίβειας και ρομποτικής, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στα drones.
«Αυτή η κατεύθυνση αναπτύσσεται ενεργά σήμερα τόσο στον στρατιωτικό όσο και στον πολιτικό τομέα.
Στην πραγματικότητα, μιλάμε για τη δημιουργία μιας νέας ανεξάρτητης βιομηχανίας υψηλής επιστήμης και υψηλής τεχνολογίας» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα πως θα υπογραφούν σημαντικές συμφωνίες.
Επιπλέον, ο Putin υποστήριξε ότι η Ρωσία προτείνει την ανάπτυξη στρατιωτικής συνεργασίας με άλλα κράτη, όπως και τη διεξαγωγή κοινών στρατιωτικών ασκήσεών και επισήμανε πως η διεξαγωγή αυτού του φόρουμ θα ενισχύσει τη στρατιωτική συνεργασία προς όφελος της ασφάλειας και της σταθερότητας στον αναδυόμενο πολυπολικό κόσμο.

Συμβόλαια άνω των 500 εκατ. δολαρίων

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό η ρωσική αμυντική βιομηχανία Rosoboronexport υπέγραψε την πρώτη ημέρα του φόρουμ συμβόλαια ύψους άνω των 500 εκατομμυρίων δολαρίων με ξένο εταίρο.
«Οι εργασίες της Rosoboronexport στο φόρουμ Army-2023 άρχισαν στις 14 Αυγούστου με την υπογραφή μιας μεγάλης σύμβασης με έναν ξένο εταίρο.
Το συνολικό ποσό της υπογεγραμμένης σύμβασης ξεπέρασε τα 500 εκατομμύρια δολάρια» ανέφερε ο επικεφαλής της εταιρείας, Alexander Mikhkeev, ο οποίος υποστήριξε πως στο αντίστοιχο περσινό φόρουμ η εταιρεία του είχε υπογράψει συμβόλαια άνω των 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το φόρουμ

Σημειώνεται πως το διεθνές στρατιωτικό – τεχνικό φόρουμ «Army 2023» πραγματοποιείται από τις 14 έως τις 20 Αυγούστου στο συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο Patriot, στο εκπαιδευτικό κέντρο Alabino και στο αεροδρόμιο Kubinka.
Εκτιμάται πως περίπου 1.500 κορυφαίες ρωσικές επιχειρήσεις και 85 ξένες εταιρείες και οργανισμοί από 7 κράτη θα λάβουν μέρος στο φόρουμ και στην έκθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης