Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Απειλεί «με δυναμικά μέτρα» μετά την επίσκεψη του Ταϊβανέζου αντιπροέδρου στις ΗΠΑ

Κίνα: Απειλεί «με δυναμικά μέτρα» μετά την επίσκεψη του Ταϊβανέζου αντιπροέδρου στις ΗΠΑ
Η Κίνα έχει δεσμευτεί να λάβει «αποφασιστικά και ισχυρά μέτρα» για να προστατεύσει την κυριαρχία της μετά την άφιξη του αντιπροέδρου της Ταϊβάν William Lai στις Ηνωμένες Πολιτείες για μια σύντομη επίσκεψη.
Η δήλωση την Κυριακή 13 Αυγούστου ήρθε λίγες ώρες αφότου ο Lai έφτασε στη Νέα Υόρκη για αυτό που επίσημα παρουσιάστηκε ως στάση διέλευσης καθ’ οδόν προς την Παραγουάη, όπως μεταδίδει το Al Jazeera.
Ο Lai πηγαίνει στην Παραγουάη για να παραστεί στην ορκωμοσία του εκλεγμένου Προέδρου Santiago Pena και έχει προγραμματιστεί να κάνει μια δεύτερη στάση στην πόλη του Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ κατά την επιστροφή του στην Ταϊπέι.
Η Κίνα, η οποία ισχυρίζεται ότι η δημοκρατική κυβέρνηση της Ταϊβάν είναι δική της επικράτεια, έχει επανειλημμένα καταγγείλει το ταξίδι του Lai 
Σε δήλωση που εκδόθηκε αμέσως μετά την προσγείωση του Lai στη Νέα Υόρκη με προγραμματισμένη πτήση από την Ταϊπέι, το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας είπε ότι αντιτίθεται σε οποιαδήποτε μορφή επίσκεψης «ανομιστών της Ταϊβάν για την ανεξαρτησία» στις ΗΠΑ.
«Ο Λάι τηρεί πεισματικά την αυτονομιστική θέση της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν και είναι ένας ταραχοποιός κατά καιρούς», ανέφερε.
«Η Κίνα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα λάβει αποφασιστικά και σθεναρά μέτρα για να υπερασπιστεί την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης