Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Veto από την πρωθυπουργό της Σαξωνίας για την προμήθεια πυραύλων Taurus στην Ουκρανία

Γερμανία: Veto από την πρωθυπουργό της Σαξωνίας για την προμήθεια πυραύλων Taurus στην Ουκρανία
«Είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε ότι οι γερμανικοί πύραυλοι θα μπορέσουν να πλήξουν τη Ρωσία;», τόνισε ο πρωθυπουργός της Ομοσπονδιακής Πολιτείας της Γερμανίας Σαξονίας Michael Kretschmer
Σχετικά Άρθρα
Σε περιδίνηση βρίσκεται η Γερμανική πολιτική σε σχέση με το Ουκρανικό καθώς αυξάνονται οι πιέσεις στην αδύναμη τρικομματική κυβέρνηση να τηρήσει αποστάσεις από την καταστροφική πολιτική των ΗΠΑ που έχει προκαλέσει τεράστιο οικονομικό κόστος στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
Χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός του Ομοσπονδιακού  Κρατιδίου της Γερμανίας Σαξονίας Michael Kretschmer τάχθηκε κατά της προμήθειας πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Taurus στην Ουκρανία.
«Είμαι σίγουρα κατά της προμήθειας πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς», δήλωσε ο Kretschmer σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Spiege την Κυριακή 13 Αυγούστου 2023.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η γερμανική κυβέρνηση περνάει ξανά και ξανά τις «κόκκινες γραμμές» τις οποίες οι ίδια έχει θέσει.
Αυτό έγινε πρώτα με την προμήθεια τανκς Leopard, τώρα συμβαίνει με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.
«Τι θα ακολουθήσει μετά;», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
«Είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε ότι οι γερμανικοί πύραυλοι θα μπορέσουν να πλήξουν τη Ρωσία;», τόνισε.
Αντίθετα, ζήτησε «νέες, έντονες διπλωματικές πρωτοβουλίες από την ελεύθερη Δύση».
Ukraine Pressures Germany to Provide Long-Range Taurus Missiles - Bloomberg
Νωρίτερα, το Reuters, επικαλούμενο πηγή, ανέφερε ότι η γερμανική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με ευρωπαϊκή εταιρεία για την παραγωγή πυραυλικών συστημάτων MBDA στο πλαίσο της προμήθειας πυραύλων Taurus στην Ουκρανία.
Νωρίτερα, η πύλη ειδήσεων T-online, επικαλούμενη πηγές του κυβερνώντος κόμματος SPD, ανέφερε ότι το Βερολίνο θα ανακοινώσει σύντομα την απόφασή του για την προμήθεια πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Taurus στην Ουκρανία.
Η γερμανική κυβέρνηση έχει ήδη ξεκαθαρίσει αρκετές φορές ότι η προμήθεια αυτών των πυραύλων στο Κίεβο δεν εξετάζεται κατά προτεραιότητα και χωρίς συντονισμό με τους εταίρους του ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες .
Το κύριο σημείο διαμάχης για την προμήθειας πυραύλων Taurus είναι το βεληνεκές του πυραύλου στα 500 χιλιόμετρα, κάτι που θα παραβίαζε την αρχή της Γερμανίας να μην προμηθεύει όπλα με τέτοια χαρακτηριστικά.
German MP urges transfer of German long-range Taurus missiles to Ukraine
Russia Could Face Hell From German Long-Range 'Taurus' KPED 350 Missiles -  YouTube
Στη γερμανική κοινότητα των εμπειρογνωμόνων, συζητήθηκε σε αυτό το πλαίσιο εάν οι πύραυλοι θα μπορούσαν να προγραμματιστούν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν σε ρωσικό έδαφος.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Spiegel, αυτό είναι το ερώτημα που ενδιαφέρει επί του παρόντος τον καγκελάριο Olaf Scholz και ως εκ τούτου φέρεται να διεξάγονται διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους της στρατιωτικής βιομηχανίας.
Νωρίτερα, ένα μέλος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Bundestag της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης ( CDU ), Roderich Kiesewetter, δήλωσε σε συνέντευξή του στη Süddeutsche Zeitung ότι απαιτείται κοινοβουλευτική πρωτοβουλία που να καλύπτει την πλειοψηφία των κομμάτων προκειμένου να αυξηθεί η πίεση στον Scholz. για αυτό το θέμα.
Τ
ην ίδια στιγμή, ο συνάδελφός του και βουλευτής Ralf Stegnet  δήλωσε ότι οι υποστηρικτές μιας γρήγορης λύσης στη σύγκρουση στην Ουκρανία μέσω της προμήθειας όπλων με ολοένα μεγαλύτερο βεληνεκές έκαναν λάθος από πολλές απόψεις, καθώς η ουκρανία φαίνεται να οδηγείται από ήττα σε ήττα.
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ινστιτούτου Forsa, τα δύο τρίτα του γερμανικού πληθυσμού αντιτίθενται στην προμήθεια αυτών των πυραύλων στην Ουκρανία.
Politician proposes 500 km-range Taurus cruise missiles to Ukraine
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης