Διεθνή

Να μένουν μακριά από τα ιρανικά ύδατα ζητά από τα δεξαμενόπλοια εκπρόσωπος του αμερικανικού Πέμπτου Στόλου

Να μένουν μακριά από τα ιρανικά ύδατα ζητά από τα δεξαμενόπλοια εκπρόσωπος του αμερικανικού Πέμπτου Στόλου
Περίπου το ένα πέμπτο του παγκόσμιου αργού και των προϊόντων πετρελαίου διέρχεται από τα στενά του Ορμούζ, ένα στενό σημείο μεταξύ του Ιράν και του Ομάν στο στόμιο του Κόλπου
Σχετικά Άρθρα
Ένας ναυτικός συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο προειδοποίησε τα πλοία στην περιοχή να μείνουν μακριά από τα ιρανικά ύδατα για να αποφευχθεί πιθανή κατάσχεση, ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.
Η προειδοποίηση δείχνει ότι οι εντάσεις παραμένουν υψηλές μέσα και γύρω από τα Στενά του Ορμούζ, όπου το Ιράν προχώρησε στις καταλήψεις ορισμένων δεξαμενόπλοιων στα τέλη Απριλίου και αρχές Μαΐου.
Αυτή την εβδομάδα οι ΗΠΑ και το Ιράν αναμένεται να ολοκληρώσουν μια συμφωνία για την απελευθέρωση πέντε αμερικανών πολιτών που κρατούνται στο Ιράν και οι ΗΠΑ ξεπαγώνουν 6 δισεκατομμύρια δολάρια ιρανικών κεφαλαίων στη Νότια Κορέα.
«Η Διεθνής Δομή Θαλάσσιας Ασφάλειας ειδοποιεί τους ναυτικούς να λαμβάνουν τις κατάλληλες προφυλάξεις για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος κατάσχεσης με βάση τις τρέχουσες περιφερειακές εντάσεις, τις οποίες επιδιώκουμε να αποκλιμακώσουμε», δήλωσε αργά ο Διοικητής Timothy Hawkins, εκπρόσωπος του Πέμπτου Στόλου των ΗΠΑ με έδρα το Μπαχρέιν.
«Συστήνουμε στα πλοία να διέρχονται όσο το δυνατόν πιο μακριά από τα χωρικά ύδατα του Ιράν».
Περίπου το ένα πέμπτο του παγκόσμιου αργού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου διέρχεται από τα στενά του Ορμούζ, ένα στενό σημείο μεταξύ του Ιράν και του Ομάν στο στόμιο του Κόλπου.
Η συμφωνία για την απελευθέρωση των Αμερικανών πολιτών από τις ιρανικές φυλακές και η επιστροφή τους στις ΗΠΑ αναμένεται να επιφέρει μια περιορισμένη, έστω αποκλιμάκωση των εντάσεων στις σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης
Σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση των αμερικανών πολιτών, οι ΗΠΑ θα απελευθερώσουν επίσης ορισμένους Ιρανούς που κρατούνται στις αμερικανικές φυλακές στο πλαίσιο της συμφωνίας, δήλωσε η αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης