Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mylovanov (Πρώην υπουργός Ουκρανίας): Υπάρχουν κλιμακούμενες εντάσεις με την Πολωνία

Mylovanov (Πρώην υπουργός Ουκρανίας): Υπάρχουν κλιμακούμενες εντάσεις με την Πολωνία
"Οι ενέργειες των ατόμων, ιδιαίτερα των πολιτικών ηγετών, έχουν μεγάλη σημασία και νομίζω ότι πιθανά λάθη, μπορεί να οδηγήσουν σε διάσπαση μεταξύ Πολωνίας και Ουκρανίας", είπε ο Milovanov
Στις τεταμένες σχέσεις μεταξύ Πολωνίας και Ουκρανίας οι οποίες είναι πιθανό να οδηγήσουν σε κλιμάκωση, αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Εμπορίου και Γεωργίας της Ουκρανίας, Tymofiy Mylovanov στην Washington Post.
«Με ανησυχεί γιατί, ξέρετε, η ιστορία δεν έχει οριστεί, δεν είναι προκαθορισμένη.
Οι ενέργειες των ατόμων, ιδιαίτερα των πολιτικών ηγετών, έχουν μεγάλη σημασία και νομίζω ότι πιθανά λάθη, μπορεί να οδηγήσουν σε διάσπαση μεταξύ Πολωνίας και Ουκρανίας», είπε ο Milovanov.
Το άρθρο επισήμανε επίσης ότι οι εντάσεις στις διμερείς σχέσεις είναι ενδεικτικές εξάντλησης, κόπωσης από συγκρούσεις και «οριακών νεύρων».
Η Πολωνία εκτίμησε προηγουμένως ότι οι σχέσεις με την Ουκρανία έχουν επιδεινωθεί στο πλαίσιο δηλώσεων Ουκρανών πολιτικών. Ένα από τα επίμαχα ζητήματα είναι η άρνηση της Πολωνίας να ανοίξει τα σύνορά της στα ουκρανικά σιτηρά.
Η Ουκρανία θεωρεί αυτή την απόφαση λαϊκισμό.
Η Πολωνία ισχυρίζεται ότι ήδη βοηθάει τόσο πολύ την Ουκρανία και έχει το δικαίωμα να προστατεύει τη γεωργία της και αντί ευγνωμοσύνης η Ουκρανία ασκεί κριτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης