Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Ξεπαγώνουν δεσμευμένα στη Νότια Κορέα κεφάλαια 6 δισ. δολ.

tags :
Ιράν: Ξεπαγώνουν δεσμευμένα στη Νότια Κορέα κεφάλαια 6 δισ. δολ.
Θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά αγαθών που δεν υπόκεινται σε κυρώσεις
Σχετικά Άρθρα
Αποδεσμεύτηκαν τα δεσμευμένα στην Νότια Κορέα κεφάλαια του Ιράν, ανακοίνωσε ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας το Σάββατο 12 Αυγούστου  και πρόσθεσε ότι θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά αγαθών που δεν υπόκεινται σε κυρώσεις.
Η ανάρτηση του Mohammad-Reza Farzin, όπως αναφέρει το Reuters, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιβεβαιώνει τα χθεσινά σχόλια της Ουάσιγκτον, η οποία δήλωσε ότι θα υπάρξουν περιορισμοί στο πως θα διαχειριστεί το Ιράν τα κεφάλαια που ξεπαγώνουν στο πλαίσιο της διαφαινόμενης συμφωνίας που οδήγησε στην απελευθέρωση πέντε Αμερικανών από τη φυλακή σε κατ’ οίκον περιορισμό στην Τεχεράνη.
Διπλωματικές σχέσεις Σ. Αραβίας και Ιράν μετά από 7 χρόνια
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου John Kirby δήλωσε ότι το Ιράν θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στα κεφάλαια μόνο «για την αγορά τροφίμων, φαρμάκων, ιατρικού εξοπλισμού που δεν θα είχαν διπλή στρατιωτική χρήση».
Υπολογίζεται ότι στη Νότια Κορέα βρίσκονται ιρανικά περιουσιακά στοιχεία ύψους 6 δισ. δολαρίων.
Οι πέντε Αμερικανοί θα μπορέσουν να φύγουν από το Ιράν μόλις ξεπαγώσουν τα κεφάλαια, δήλωσε στο Reuters πηγή που γνωρίζει το θέμα.
Ο Farzin έγραψε στην ανάρτηση του στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων X, πρώην Twitter, ότι τα κεφάλαια θα μεταφερθούν σε έξι ιρανικές τράπεζες στο Κατάρ.
«Συγχαρητήρια στην ομάδα διπλωματίας συναλλάγματος για την επιτυχή απελευθέρωση των κατασχεθέντων συναλλαγματικών πόρων, ανέφερε στην ανάρτηση.
Πρόσθεσε ότι το κόστος μετατροπής των κεφαλαίων από το νόμισμα γουόν της Νότιας Κορέας σε ευρώ θα γίνει δεκτό από την “τρίτη χώρα” όπου θα κατατεθούν τα χρήματα για την αγορά «μη κυρωμένων αγαθών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης