Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισημερινός: Τεράστια επιχείρηση με 4.000 στρατιώτες και αστυνομικούς μετά τη δολοφονία του υποψήφιου προέδρου

Ισημερινός: Τεράστια επιχείρηση με 4.000 στρατιώτες και αστυνομικούς μετά τη δολοφονία του υποψήφιου προέδρου
Οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν τα ξημερώματα, επιβαίνοντας σε θωρακισμένα οχήματα, στην φυλακή Νούμερο 8 του Γκουαγιακίλ, όπου είναι φυλακισμένος ένας ύποπτος
Σχετικά Άρθρα
Τέσσερις χιλιάδες στρατιώτες και αστυνομικοί συμμετείχαν το Σάββατο (12/8/2023) σε επιχείρηση στην φυλακή όπου κρατείται ο Fito, ο αρχηγός της ισχυρότερης συμμορίας του Ισημερινού, τον οποίο ο δολοφονημένος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές είχε κατηγορήσει ότι τον απειλούσε, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν τα ξημερώματα, επιβαίνοντας σε θωρακισμένα οχήματα, στην φυλακή Νούμερο 8 του Γκουαγιακίλ, όπου είναι φυλακισμένος από το 2011 ο José Macias, ή Fito, αρχηγός της συμμορίας «Los Choneros».
Σε φωτογραφία που δόθηκε στην δημοσιότητα από τις αρχές, ο Fitο εμφανίζεται με τα χέρια στο κεφάλι.
Σε άλλη φωτογραφία φαίνεται ξαπλωμένος με τα εσώρουχα στο έδαφος μαζί με μία δεκάδα άλλους κρατούμενους.
Ο όνομά του βρίσκεται στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων του Ισημερινού μετά την δολοφονία την περασμένη Τετάρτη (9/8) του Fernando Villavicencio, 59 ετών, κεντρώου υποψήφιου για την προεδρία, ο οποίος ερχόταν στην δεύτερη θέση στις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 20 Αυγούστου.
Την περασμένη εβδομάδα, ο ίδιος είχε δηλώσει ότι ο φυλακισμένος αρχηγός της συμμορίας, που εκτίει ποινή κάθειρξης 34 ετών για δολοφονία και εμπόριο ναρκωτικών, είχε απειλήσει να τον σκοτώσει.
Πρώην δημοσιογράφος και μέλος του κοινοβουλίου, ο Fernando Villavicencio είχε κάνει έρευνα για το εμπόριο ναρκωτικών στον Ισημερινό.
Έξι Κολομβιανοί έχουν συλληφθεί για την υπόθεση της δολοφονίας, ενώ ένας τέταρτος σκοτώθηκε από τα πυρά των σωματοφυλάκων του υποψήφιου.
Οι συμμορίες των εμπόρων ναρκωτικών είναι ισχυρές στις φυλακές του Ισημερινού.
Περισσότεροι από 430 κρατούμενοι έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες εντός των φυλακών από το 2021.
Δεκάδες από αυτούς έχουν διαμελισθεί και τα πτώματά τους έχουν καεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης