Τελευταία Νέα
Διεθνή

EΕ: Κυρώσεις κατά της ηγεσίας του Νίγηρα και στήριξη της επέμβασης των κρατών της Δυτικής Αφρικής

EΕ: Κυρώσεις κατά της ηγεσίας του Νίγηρα και στήριξη της επέμβασης των κρατών της Δυτικής Αφρικής
Τι δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Josep Borrell
Σχετικά Άρθρα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζεται να επιβάλει καθεστώς ατομικών κυρώσεων κατά των ηγετών του Νίγηρα για να υποστηρίξει τις προσπάθειες της Οικονομικής Κοινότητας των Χωρών της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS) να «αποκαταστήσει τη δημοκρατία», δήλωσε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell το Σάββατο 12 Αυγούστου 2023.
Παράλληλα, τόνισε ότι οι Βρυξέλλες υποστηρίζουν την αναζήτηση ειρηνικής λύσης ενώ προετοιμάζονται για την εισβολή των μονάδων της ECOWAS.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση χαιρετίζει τις αποφάσεις που έλαβαν οι αρχηγοί κρατών της ECOWAS στη δεύτερη έκτακτη σύνοδο κορυφής για την κατάσταση στον Νίγηρα στις 10 Αυγούστου, ιδίως την επιθυμία να αναζητηθεί διπλωματική λύση στην τρέχουσα κρίση, λαμβάνοντας υπόψη την ταυτόχρονη κινητοποίηση της ECOWAS με τις δυνάμεις ταχείας επέμβασης που διαθέτει.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει πλήρως τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την ECOWAS και ετοιμάζεται να συμβάλει στην εφαρμογή τους στην πράξη εισάγοντας ένα νέο καθεστώς ατομικών κυρώσεων κατά της νέας ηγεσίας του Νίγηρα», δήλωσε ο Borrell.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης