Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θανάσιμος συνδυασμός – Το τρομακτικό stealth Su 57 εξοπλίζεται με super πύραυλο - Χτυπά και αεροσκάφη που είναι πίσω του

Θανάσιμος συνδυασμός – Το τρομακτικό stealth Su 57 εξοπλίζεται με super πύραυλο - Χτυπά και αεροσκάφη που είναι πίσω του
Τεράστιο είναι το πλεονέκτημα που αποκτά η ρωσική πολεμική αεροπορία στον εναέριο πόλεμο
Σχετικά Άρθρα
Πρόκειται για τεχνολογικό επίτευγμα, που εντάσσει στη δύναμή της η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας.
Αναπτύσσει έναν πύραυλο αέρος-αέρος μικρού βεληνεκούς σχεδιασμένο ειδικά για το μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς Su-57.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ria Novosti, η αποκάλυψη για την ανάπτυξη του πυραύλου μικρού βεληνεκούς έγινε από εκπροσώπους της εταιρείας GosMKB Vympel με έδρα τη Μόσχα, η οποία σχεδιάζει πυραύλους αέρος-αέρος.
Η Ρωσία φέρεται να έχει αποκτήσει ένα σημαντικό προβάδισμα πέντε έως 10 ετών έναντι των ΗΠΑ στην ανάπτυξη πυραύλων αέρος-αέρος πέμπτης γενιάς, οι οποίοι έχουν ήδη φτάσει στο στάδιο της βιομηχανικής παραγωγής.
Σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία προχώρησε έγκαιρα στην ανάπτυξη και τη δοκιμή αυτών των πυραύλων, οδηγώντας στην υιοθέτησή τους με επιταχυνόμενο ρυθμό.
Οι ειδικοί έχουν σημειώσει ότι η διαδικασία ενσωμάτωσης βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.
Οι προγραμματιστές έχουν δηλώσει ότι ο RVV-MD2 μπορεί να στεγαστεί στην άτρακτο του μαχητικού Su-57 πέμπτης γενιάς.

Το υπερσύγχρονο Stealth


Το Sukhoi Su-57 Felon είναι ένα υπερσύγχρονο μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς, stealth, πολλαπλών ρόλων, κατασκευασμένο από την United Aircraft Corporation (UAC), θυγατρική του κρατικού αμυντικού ομίλου Rostec.
Έχει σχεδιαστεί για να εμπλέκεται και να εξουδετερώνει διάφορους στόχους στην ξηρά, στον αέρα και στη θάλασσα.
Το μαχητικό αεροσκάφος Su-57 διαθέτει τεχνολογία stealth με ευρεία χρήση σύνθετων υλικών, είναι ικανό να φτάσει σε υπερηχητική ταχύτητα πλεύσης και είναι εξοπλισμένο με τον πιο προηγμένο ραδιοηλεκτρονικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένου ενός ισχυρού ενσωματωμένου υπολογιστή (που ονομάζεται ο ηλεκτρονικός δεύτερος πιλότος).
Το σύστημα Su-57 AI αναλαμβάνει ορισμένες από τις λειτουργίες του πιλότου, συμπεριλαμβανομένης της πλοήγησης και της προετοιμασίας για τη χρήση όπλων.
Το 2020, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επιβεβαίωσε ότι το Felon εντάχθηκε επίσημα στον στόλο του, σηματοδοτώντας την παράδοση του πρώτου αεροσκάφους παραγωγής σε ένα αεροπορικό σύνταγμα που σταθμεύει στη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια, αναφέρουν οι Eurasian Times.
Σύμφωνα με ανάλυση του 2020 από το Royal United Services Institute, ένα βρετανικό think tank, τα αεροσκάφη Su-57 Felon περιγράφεται ως ένα ρωσικό αεροσκάφος stealth με μεγάλες «δυνατότητες».
Η ενσωμάτωση του νέου πυραύλου αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τις δυνατότητες αυτού του μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς, καθιστώντας το μια ακόμη πιο τρομερή και θανατηφόρα δύναμη στον εναέριο πόλεμο.
su_57_b.jpg

Ο super πύραυλος

Ο νέος πύραυλος RVV-MD2 είναι διάδοχος του πυραύλου «αέρος-αέρος» μικρής εμβέλειας RVV-MD.
Σύμφωνα με τη Rosoboronexport, τον οργανισμό για τις εξαγωγές και εισαγωγές της Ρωσίας στον αμυντικό τομέα, ο κατευθυνόμενος πύραυλος αέρος-αέρος RVV-MD έχει σχεδιαστεί ειδικά για να εξαλείφει διάφορους εναέριους στόχους όπως μαχητικά αεροσκάφη, βομβαρδιστικά, ελικόπτερα και στρατιωτικά μεταφορικά αεροσκάφη .
Ο RVV-MD μπορεί να λειτουργεί αποτελεσματικά από οποιαδήποτε κατεύθυνση, μέρα ή νύχτα, μέσα σε δύσκολα περιβάλλοντα ηλεκτρονικών αντίμετρων (ECM).
Ο RVV-MD2 που μεταφέρει αυτά τα προηγμένα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις, υπόσχεται να ανυψώσει ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες ικανότητες του μαχητικού αεροσκάφους Su-57.
Ο νέος πύραυλος έχει πολλά πλεονεκτήματα που θα τον καταστήσουν εξαιρετικά αποτελεσματικό και θανατηφόρο στον αεροπορικό πόλεμο.
Ο Victor Murakhovsky, ο αρχισυντάκτης του περιοδικού «Arsenal of the Fatherland» και στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, εξήγησε στο RIA Novosti ότι ο RVV-MD2 είναι ο πρώτος πύραυλος μικρού βεληνεκούς που ενσωματώνει σύστημα αδράνειας ελέγχου.
super_missile.jpg

Χτυπά από όλες τις γωνίες


Αυτό το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να ελέγχει και να σταθεροποιεί τον πύραυλο κατά την αυτόνομη πτήση.
Το αδρανειακό σύστημα λειτουργεί με βάση την αρχή ότι τα πυρομαχικά καθορίζουν αυτόνομα τις συντεταγμένες τους στο διάστημα χωρίς να βασίζεται σε εξωτερικά ορόσημα ή σήματα.
Υπολογίζει τη θέση του με βάση την προηγούμενη γνωστή θέση του, επιτρέποντάς του να πλοηγείται και να ελίσσεται με ακρίβεια κατά τη διάρκεια της τροχιάς πτήσης του.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον Murakhovsky, ο RVV-MD2 έχει ικανότητα διόρθωσης που επιτρέπει στο αεροσκάφος να βελτιώσει τις συντεταγμένες του στόχου.
Αυτή η βελτίωση αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα επιτυχούς εμπλοκής και χτυπήματος εχθρικών αεροσκαφών κατά τη διάρκεια της μάχης.
Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού τόνισε επίσης ένα άλλο πλεονέκτημα του νέου πυραύλου σε σχέση με την προηγούμενη έκδοσή του – μια πολλαπλών στοιχείων διπλής ζώνης υπέρυθρη κεφαλή υποδοχής.
Αυτή η προηγμένη κεφαλή υποδοχής επιτρέπει στον RVV-MD2 να πλήττει αποτελεσματικά στόχους από όλες τις γωνίες και αεροσκαφών, που βρίσκονται.
Με άλλα λόγια, ο πύραυλος μπορεί να εκτοξευθεί προς τα εμπρός, να κάνει ελιγμούς στον αέρα και να χτυπήσει επιτυχώς εχθρικά αεροσκάφη που ακολουθούν πίσω από το Su-57, ενισχύοντας περαιτέρω τις μαχητικές του ικανότητες.
Su_57_c.jpg
Αυξάνεται η παραγωγή των Su -57

Υπενθυμίζεται ότι το φθινόπωρο του 2022 ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin
υποσχέθηκε να χρησιμοποιήσει «όλα τα διαθέσιμα μέσα» για να αποτρέψει μελλοντικές επιθέσεις κατά της Ρωσίας.
O Dmitry Medvedev, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας,
απηύθυνε νέες προειδοποιήσεις ότι «τα υπερηχητικά αεροσκάφη θα είναι σε θέση να φτάσουν στόχους στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες πολύ πιο γρήγορα, εγγυημένα».
Αργότερα έγινε γνωστό ότι η ρωσική κρατική αμυντική εταιρεία Rostec θα αυξήσει την παραγωγή μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς stealth, Su-57.
«Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία θα λάβει νέα μαχητικά αεροσκάφη Su-57 φέτος», δήλωσε τον Σεπτέμβριο 2022 ο επικεφαλής της Rostec, Sergey Chemezov στο κανάλι Telegram της εταιρείας.
Ο Chemezov είπε ότι η ταχύτητα παραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών stealth θα αυξηθεί.
su57_b.jpg
Το μαχητικό πέμπτης γενιάς πολλαπλών ρόλων παραδόθηκε για πρώτη φορά στην Αεροδιαστημική Δύναμη της Ρωσίας το 2019.
Ένα βίντεο εμφανίστηκε το 2018 με τα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται στη Συρία για πολεμικές επιχειρήσεις.
Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ εκπαιδεύονται για εναέριο πόλεμο εναντίον των Su-57.
Το 2019, η αεροπορική βάση Nellis είχε ένα General Dynamics F-16 Fighting Falcon βαμμένο για να μιμείται το ρωσικό μαχητικό stealth πέμπτης γενιάς.
su_vs_f.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης