Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ολοένα και πιο αναξιόπιστες οι δυτικές κυρώσεις, σε αδιέξοδο οι ΗΠΑ

Ρωσία: Ολοένα και πιο αναξιόπιστες οι δυτικές κυρώσεις, σε αδιέξοδο οι ΗΠΑ
Τι δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Anatoly Antonov
Οι τελευταίες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας επιβεβαιώνουν την αναξιοπιστία του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος με επίκεντρο τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Anatoly Antonov το Σάββατο 12 Αυγούστου 2023.
Το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις σε τέσσερις Ρώσους επιχειρηματίες και τον κορυφαίο βιομηχανικό όμιλο της χώρας την Παρασκευή 11 Αυγούστου.
«Οι επιθέσεις της Δύσης στην οικονομία μας αποκρούονται αποτελεσματικά.
Αυτό επιτρέπει στους Ρώσους να ατενίζουν το μέλλον με αυτοπεποίθηση.
Και στο μεταξύ, ολοένα και περισσότερες χώρες πείθονται και πάλι για την ανασφάλεια και την τοξικότητα του αμερικανοκεντρικού  χρηματοπιστωτικού συστήματος », είπε ο Antonov, σχολιάζοντας τις κυρώσεις.
Ο πρέσβης πρόσθεσε ότι οι τελευταίες κυρώσεις είναι μια προσπάθεια των αμερικανικών αρχών να εξομαλύνουν την αυξανόμενη κριτική στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών για την αποτυχία της πολιτικής του Λευκού Οίκου.
«Βλέπουμε σε αυτό μια άλλη προσπάθεια των αρχών των ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη κριτική σχετικά με την αποτυχία της περιοριστικής πολιτικής της κυβέρνησης», είπε οAntonov .
«Είναι ξεκάθαρο ακόμη και στους ντόπιους ρωσοφοβικούς ότι δεν κατέστη δυνατό να πλήξουν την οικονομία μας και να υπονομεύσουν την τεχνολογική κυριαρχία της Ρωσίας.
Αυτό το γεγονός επιβεβαιώθηκε, ειδικότερα, από ειδικούς της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου»
Στα άτομα που επιβλήθηκαν κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες περιλαμβάνονται οι επιχειρηματίες Petr Aven, Mikhail Fridman, German Khan και Alexey Kuzmichev.
Η Ρωσική Ένωση Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών (RSPP) τέθηκε επίσης σε καθεστώς κυρώσεων.
Και τα τέσσερα στοχευόμενα άτομα έχουν υπηρετήσει στο εποπτικό συμβούλιο της Κοινοπραξίας του Ομίλου Alfa, την οποία η OFAC περιέγραψε ως έναν από τους μεγαλύτερους χρηματοοικονομικούς και επενδυτικούς ομίλους στη Ρωσία. Ε
Επίσης, είχαν προηγουμένως επιβληθεί κυρώσεις από την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Νέα Ζηλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.
Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επισήμανε την Παρασκευή 11 Αυγούστου ότι η RSPP υπόκειται σε κυρώσεις για τη συμμετοχή της στον τεχνολογικό τομέα της Ρωσίας και τις δραστηριότητες που σχετίζονται με την απάντηση της Μόσχας στις δυτικές κυρώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης