Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η νίκη της Ρωσίας στο Kupyansk θα δώσει τέλος στην αντεπίθεση της Ουκρανίας που δεν αντέχει ένα νέο «Bakhmut»

Η νίκη της Ρωσίας στο Kupyansk θα δώσει τέλος στην αντεπίθεση της Ουκρανίας που δεν αντέχει ένα νέο «Bakhmut»
Η νίκη των ρωσικών δυνάμεων στο Kupyansk θα τους ανοίξει τον δρόμο για το Kharkiv -Προς πλήρη κατάρρευση η ουκρανική αντεπίθεση
Σχετικά Άρθρα
Ασταμάτητη είναι η ρωσική προέλαση προς το Kupyansk, που θεωρείται στρατηγικής σημασίας, καθώς μία κατάληψή του θα σηματοδοτήσει την πλήρη κατάρρευση της ουκρανικής αντεπίθεσης και θα πυροδοτήσει ραγδαίες εξελίξεις και επί του πεδίου της μάχης και επί των διπλωματικών διαβουλεύσεων.
Σημαντικό είναι το γεγονός πως οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εισήλθαν στη Sinkovka, που είναι ο τελευταίος οικισμός πριν από το Kupyansk, στα βορειοδυτικά.
Στις 9 Αυγούστου, οι ρωσικές μονάδες βελτίωσαν σημαντικά τις θέσεις τους στην περιοχή των οικισμών Sinkovka, Olshany και Novoselovskoye στο Kupyansk, δήλωσε ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης του Lugansk Andrey Marochko.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν 10 χιλιόμετρα κατά μήκος της γραμμής επαφής και τρία χιλιόμετρα βαθιά στις ουκρανικές αμυντικές γραμμές στην κατεύθυνση του Kupyansk.
Ο Whisper του καναλιού Front Telegram αποκάλυψε πως οι Ρώσοι στρατιώτες μπήκαν στο χωριό από τρεις κατευθύνσεις.
Σε υποχώρηση βρίσκεται η 101η Ταξιαρχία Εδαφικής Άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Ουκρανικές πηγές επιβεβαιώνουν την επίθεση της Ρωσίας στο Kupyansk «προς τρεις κατευθύνσεις».
Οι ρωσικές δυνάμεις θα πρέπει να καλύψουν απόσταση έως και οκτώ χιλιομέτρων για να φτάσουν στο Kupyansk από τη Sinkovka.

Η Ρωσία πρόκειται να σπάσει τις ουκρανικές άμυνες

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky είχε συνάντηση με στρατιωτικούς αξιωματούχους, μετά την οποία ο αρχηγός των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, πήγε στο αρχηγείο της ομάδας κοντά στο Kupyansk.
Το ουκρανικό κανάλι Telegram Military Analytiss αποκάλυψε ότι η περιοχή στα ανατολικά του Kupyansk κρατείται προς το παρόν μόνο από μηχανοκίνητες ταξιαρχίες, ενώ οι αμυντικές έχουν υποχωρήσει.
Τόσο οι ρωσικές όσο και οι ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις έριξαν βόμβες ολίσθησης KAB-500 και KAB-250 στο Kupyansk και στην περιοχή Kupyansky.
Αυτό είναι ο προάγγελος μιας σημαντικής εξέλιξης.
Οι εκρήξεις στο Kupyansk είναι καθημερινές ενώ έχουν ήδη πληγεί το σιδηροδρομικό δίκτυο και το κτίριο της διοίκησης της πόλης.
Η τοπική διοίκηση ανακοίνωσε την απομάκρυνση των κατοίκων της περιοχής.

Η Ουκρανία δεν αντέχει ένα νέο Bakhmut

«Μπορεί κανείς έτσι να συμπεράνει ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι κοντά στο να καταλάβουν το Kupyansk, για δεύτερη φορά.
Μετά την αποχώρηση του ρωσικού στρατού από την πόλη το καλοκαίρι του 2022, οι Ουκρανοί δημοσίευσαν βίντεο στα οποία εκτελούσαν πολίτες για την πίστη τους στη Ρωσία.
Το Kharkiv, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, θα βρεθεί σύντομα κοντά στο πολύ αποτελεσματικό ρωσικό πυροβολικό» εξηγεί η Lyuba Lulko, γεωπολιτική αναλύτρια.
Από την άλλη η ουκρανική ηγεσία είναι απίθανο να δώσει εντολή στα στρατεύματά της να υποχωρήσουν.
Το Κίεβο θα προσκολληθεί στο Kupyansk για πολιτικούς λόγους αρχικά, όπως είχε πράξει στο Bakhmut.
Η Ουκρανία πολεμούσε στο Bakhmut σε μεγάλο βαθμό για πολιτικούς λόγους και αυτοί οι λόγοι προκάλεσαν τις τρομακτικές απώλειες στον ουκρανικό στρατό.
Η Ρωσία θα εκμεταλλευτεί μόνο την ανάγκη του εχθρού να συνεχίσει την άσκοπη άμυνα του Kupyansk.
Η επίθεση της Ρωσίας στο Kupyansk επηρεάζει τα ουκρανικά στρατεύματα στη Zaporizhia και στο Bakhmut καθώς το Κίεβο θα πρέπει να αναδιατάξει εφεδρείες στην πολιορκούμενη πόλη .
Έτσι η ουκρανική αντεπίθεση μπορεί να συντριβεί εντελώς.

Ούτε οι Αμερικανοί θα δεχθούν ένα νέο Bakhmut

Πιθανή επιμονή της ουκρανικής ηγεσίας στη διατήρηση του Kupyansk ενδέχεται να φέρει σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση τον Zelensky και πλήρη ρήξη το Κίεβο με τις ΗΠΑ.
Η αμερικανική διοίκηση δεν πρόκειται να συνεχίσει την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία, καθώς ήδη έχουν αγνοηθεί μία φορά οι συστάσεις της στην περίπτωση του Bakhmut.
Οι Αμερικανοί είχαν προειδοποιήσει εγκαίρως την Ουκρανία ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις τους δεν θα μπορούσαν να «κρατήσουν» το Bakhmut, προειδοποίηση όμως που αγνόησε επιδεικτικά ο Zelensky, ο οποίος όχι μόνο αποφάσισε να μην εγκαταλειφθεί η πόλη, αλλά επέμεινε να στέλνει διαρκώς ενισχύσεις με αποτέλεσμα να οδηγήσει στον θάνατο πάνω από 30.000 Ουκρανούς στρατιώτες.
Η Washington Post είχε αποκαλύψει πως η κυβέρνηση Biden είχε προειδοποιήσει το Κίεβο ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν θα μπορούσαν να κρατήσουν το Bakhmut, άρα το καλύτερο που είχαν να κάνουν, ήταν να αποχωρήσουν από την πόλη.
Εισημαίνεται πως οι Αμερικανοί είχαν ενημερώσει ήδη από τον Ιανουάριο το Κίεβο ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επρόκειτο να περικυκλωθούν από το ρωσικό στρατό.
«Η σταθερή προέλαση της Ρωσίας από το Νοέμβριο απειλεί την ικανότητα της Ουκρανίας να κρατήσει την πόλη και οι ουκρανικές δυνάμεις είναι πιθανό να απειληθούν με περικύκλωση εάν δεν αποσυρθούν μέσα στον επόμενο μήνα» ανέφερε ένα άκρως απόρρητο έγγραφο των ΗΠΑ.
Μάλιστα το έγγραφο αυτό υποστηρίζει πως προτάθηκε από τις ΗΠΑ, πέρα από την αποχώρηση των Ουκρανών, και προκειμένου να υπονομευθεί το ηθικό των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων, να σταλούν στο μέτωπο του Bakhmut «βελτιωμένα συμβατικά όπλα διπλής χρήσης», δηλαδή να συνδυαστούν οι δυνάμεις του πυροβολικού με πυραύλους εδάφους – αέρος.
Παρά τις σαφείς προειδοποιήσεις των Αμερικάνων για την αποχώρηση των Ουκρανών από το Bakhmut, το Κίεβο επέλεξε να στέλνει διαρκώς ενισχύσεις προκειμένου να κρατήσει την πόλη.
Είναι χαρακτηριστικό πως οι ΗΠΑ υποστήριζαν πως η απώλεια της πόλης δεν επρόκειτο να επηρεάσει την εξέλιξη του πολέμου, κάτι που ωστόσο αμφισβητούσαν οι Ρώσοι, οι οποίοι με την κατάληψη του Bakhmut, θα καταφέρουν να διεισδύσουν πιο βαθιά στην ουκρανική άμυνα, ενώ παράλληλα τους ανοίγει ο δρόμος και για την απελευθέρωση και άλλων σημαντικών πόλεων προκειμένου να καταλάβουν όλη την επαρχία του Donetsk.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης