Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη φυλακή οδηγείται ο ιδρυτής του ανταλλακτηρίου FTX και κατηγορούμενος για απάτη Bankman-Fried

Στη φυλακή οδηγείται ο ιδρυτής του ανταλλακτηρίου FTX και κατηγορούμενος για απάτη Bankman-Fried
Ο ιδρυτής της FTX κατηγορείται για υπεξαίρεση δισεκατομμυρίων δολαρίων που οι πελάτες κατέθεσαν στο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων του
Σχετικά Άρθρα
Στη φυλακή οδηγήθηκε ο Sam Bankman-Fried αφού ο ομοσπονδιακός δικαστής ανακάλεσε την εγγύηση του, με το σκεπτικό ότι ο ιδρυτής και κατηγορούμενος ως υπύθυνος γιαν την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX πιθανώς να επηρέασε μάρτυρες σε δύο περιπτώσεις, αναφέρει δημοσίευμά του Reuters.
Η απόφαση του περιφερειακού δικαστή των ΗΠΑ Lewis Kaplan περί αναστολής της εγγύησης του 31χρονου πρώην δισεκατομμυριούχου ενόψει της δίκης του για απάτη για την κατάρρευση του FTX τον Νοέμβριο του 2022 ελήφθη αφού οι εισαγγελείς αποφάνθηκαν ότι είχε «περάσει μια κόκκινη γραμμή» δίνοντας προσωπικά γραπτά της πρώην συντρόφου Caroline Ellison σε δημοσιογράφο των New York Times.
Σε σύντομη γραπτή διαταγή μετά από ακρόαση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, ο δικαστής Lewis Kaplan είπε ότι «δεν υπάρχει κανένας όρος ή συνδυασμός συνθηκών αποφυλάκισης που να διασφαλίζουν ότι ο κατηγορούμενος δεν θα θέσει σε κίνδυνο άλλα άτομα ή την ασφάλεια της κοινότητας».
Οι εισαγγελείς ζήτησαν από τον Κaplan να ανακαλέσει την εγγύηση του Bankman-Fried, αφού οι New York Times δημοσίευσαν αποσπάσματα από τα ιδιωτικά ημερολόγια της Caroline Ellison, πρώην επικεφαλής του συνδεδεμένου hedge fund στο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων Alameda Research.
Η ίδια η Caroline Ellison έχει παραδεχτεί την ενοχή της και συνεργάζεται με τους εισαγγελείς.
Το περιστατικό ακολούθησε μια σειρά καταγγελιών από τους εισαγγελείς σχετικά με τη συμπεριφορά του Bankman-Fried εν αναμονή της δίκης που έχει οριστεί για τον Οκτώβριο.
Ο ιδρυτής της FTX κατηγορείται για υπεξαίρεση δισεκατομμυρίων δολαρίων που οι πελάτες κατέθεσαν στο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων του.
Ο Bankman-Fried συνελήφθη στις Μπαχάμες τον Δεκέμβριο και συμφώνησε να εκδοθεί στις ΗΠΑ για να αντιμετωπίσει μια σειρά από ποινικές κατηγορίες μετά τη κατάρρευση του FTX.
Ο ίδιος έχει δηλώσει αθώος.
Ο Bankman-Fried αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ομόλογο 250 εκατομμυρίων δολαρίων, εν μέρει εξασφαλισμένο από το σπίτι των γονιών του στην Καλιφόρνια.
Οι όροι αποφυλάκισής του απαιτούσαν επίσης να φορέσει «βραχιολάκι » και να μείνει στο σπίτι των γονιών του.
Οι γονείς του παρευρέθηκαν στην ακρόαση για την ανάκληση της εγγύησης.
Η μητέρα του, καθηγήτρια νομικής του Στάνφορντ, Barbara Fried, κρατούσε το κεφάλι της καθώς ο δικαστής περιέγραφε πώς ο γιος της έδειξε τα ημερολόγια της Ellison σε έναν δημοσιογράφο στο σπίτι τους στο Palo Alto αντί να χρησιμοποιήσει μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, για να αποφύγει τη δημιουργία ηλεκτρονικού ίχνους.
Ο δικηγόρος του Bankman-Fried είπε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης για ανάκληση της εγγύησης του πελάτη του.
Αλλά ο δικαστής Kaplan διέταξε να τον συλλάβουν αμέσως και να τον οδηγήσουν τη φυλακή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης