Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απετράπη ουκρανική επίθεση με drones στην Κριμαία - Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 20 drones και το κέντρο ελέγχου τους

Απετράπη ουκρανική επίθεση με drones στην Κριμαία - Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 20 drones και το κέντρο ελέγχου τους
Η προηγούμενη ουκρανική επίθεση με drone στην Κριμαία, στην οποία συμμετείχαν 25 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, έλαβε χώρα στις 30 Ιουλίου
Σχετικά Άρθρα
Οι ρωσικές δυνάμεις απέτρεψαν μια ουκρανική απόπειρα επίθεσης στην Κριμαία τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, 12/8, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Ο ρωσικές δυνάμεις απέτρεψαν την προσπάθεια του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση στη χερσόνησο της Κριμαίας χρησιμοποιώντας 20 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Η τρομοκρατική επίθεση που αναχαιτίστηκε δεν προκάλεσε θύματα ή ζημιές», πρόσθεσε το υπουργείο.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, 14 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν από την αεράμυνα και άλλα έξι μπλοκαρίστηκαν από συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.
Η προηγούμενη επίθεση με drone στην Κριμαία, στην οποία συμμετείχαν 25 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, είχε σημειωθεί στις 30 Ιουλίου.

Καταστράφηκαν ουκρανικά κέντρα ελέγχου drones

Παράλληλα, το Battlegroup East της Ρωσίας κατέστρεψε ουκρανικά κέντρα ελέγχου μη επανδρωμένων αεροσκαφών κοντά στο Marfopol και το Chervonoye, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ομάδας μάχης Oleg Chekhov.
«Χρησιμοποιήθηκαν μαχητικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα για την καταστροφή των κέντρων ελέγχου μη επανδρωμένων αεροσκαφών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στις περιοχές Marfopol και Chervonoye», επεσήμανε.
Σύμφωνα με τον Chekhov, οι μονάδες πυροβολικού της Battlegroup East εξαφάνισαν ένα ουκρανικό πυραυλικό σύστημα Strela-10 βόρεια του οικισμού Konstantinovka και εχθρικές μονάδες βορειοδυτικά του Nikolskoye.
Τα πληρώματα των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων Tor και Osa κατέρριψαν δύο αεροσκάφη τύπου Leleka, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης