Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιστρέφει στη Ρωσία η VKontakte, το ρωσικό Facebook - Εγκαταλείπει βρετανικό φορολογικό παράδεισο

Επιστρέφει στη Ρωσία η VKontakte, το ρωσικό Facebook - Εγκαταλείπει βρετανικό φορολογικό παράδεισο
O ρωσικός όμιλος VK είχε εγκατασταθεί στο φορολογικό παράδεισο των βρετανικών Παρθένων Νήσων το 2005
Σχετικά Άρθρα
Ο ρωσικός τεχνολογικός κολοσσός VK, στον οποίο ανήκει το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στον ρωσόφωνο χώρο VKontakte, ανακοίνωσε ότι επανεγκαθίσταται στη Ρωσία, μετά την εγγραφή του από το 2005 στον φορολογικό παράδεισο των βρετανικών Παρθένων Νήσων.
Η απόφαση αυτή ανακοινώνεται καθώς η ρωσική κυβέρνηση πιέζει τις επιχειρήσεις της που είναι εγκατεστημένες στο εξωτερικό, κυρίως στις λεγόμενες "εχθρικές" χώρες, να επιστρέψουν στη Ρωσία για να υποστηρίξουν την εθνική οικονομία εν μέσω της πολεμικής προσπάθειας.
Η VK, το ρωσικό ισοδύναμο του Facebook, ανέφερε σε μια ανακοίνωση πως "η απόφαση να υλοποιηθεί η επανεγκατάσταση των επιχειρήσεων του ομίλου" από τις βρετανικές Παρθένους Νήσους στη Ρωσία "εγκρίθηκε" από τους μετόχους και το διοικητικό συμβούλιο.
Τον Φεβρουάριο, η VK είχε ανακοινώσει πως το διοικητικό συμβούλιο διάκειτο θετικά προς μια τέτοια επιχείρηση, "προς το βέλτιστο συμφέρον του ομίλου και των μετόχων του".
Στη Ρωσία, η VK θα εγγραφεί στο νησί Οκτιάμπρσκι, στην περιφέρεια Kaliningrand, μία από τις ειδικές οικονομικές ζώνες πουδημιούργησε η κυβέρνηση για να προσελκύσει επενδύσεις και ρωσικές εξωχώριες εταιρίες.
Η διαπραγμάτευση των μετοχών του ομίλου δεν γίνεται πλέον στο Xρηματιστήριο του Λονδίνου, διευκρίνισε η VK.
Ο όμιλος, που ιδρύθηκε το 1998 υπό την επωνυμία Mail.ru και μετανομάστηκε VK το 2021, είναι ένας σημαντικός παράγοντας στο ρωσικό διαδίκτυο.
Διευθυντής του είναι τώρα ο Vladimir Kyriyenko --ο οποίος υπόκειται σε ευρωπαϊκές, βρετανικές και αμερικανικές κυρώσεις-- που είναι γιος του αναπληρωτή επικεφαλής της ρωσικής προεδρίας.
Με σχεδόν 85 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα, η VKontakte είναι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείται περισσότερο στη Ρωσία.
Η VK απασχολεί περισσότερους από 11.000 μισθωτούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης