Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Αίγυπτος αρνείται να στείλει όπλα στην Ουκρανία, παρά τις πιέσεις των Αμερικανών

Η Αίγυπτος αρνείται να στείλει όπλα στην Ουκρανία, παρά τις πιέσεις των Αμερικανών
O υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin ζήτησε πρώτα από τον Αιγύπτιο πρόεδρο Abdel Fattah El-Sisi να στείλει όπλα στην Ουκρανία
Οι ΗΠΑ προσπαθούν να πείσουν την Αίγυπτο να προμηθεύσει με όπλα την Ουκρανία από την άνοιξη του 2023, αλλά το Κάιρο δεν υποχωρεί σε αυτή την πίεση, αναφέρει η Wall Street Journal.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin ζήτησε πρώτα από τον Αιγύπτιο πρόεδρο Abdel Fattah El-Sisi να στείλει στην Ουκρανία βλήματα πυροβολικού, αντιαρματικές ρουκέτες, συστήματα αεράμυνας και ελαφρά όπλα τον Μάρτιο, αλλά δεν έλαβε ξεκάθαρη απάντηση.
Αργότερα, σε ιδιωτικές συνομιλίες, μέλη της αιγυπτιακής διοίκησης είπαν ότι οι προμήθειες όπλων στο καθεστώς του Κιέβου δεν συμπεριλαμβάνονταν στα σχέδιά τους.
Εκπρόσωποι από τις ΗΠΑ και την Αίγυπτο δεν έχουν επιβεβαιώσει αυτές τις πληροφορίες στην εφημερίδα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden έχει παραδεχθεί ότι οι προμήθειες όπλων που μπορούν να παράσχουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία, κυρίως βλήματα πυροβολικού, εξαντλούνται.
Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, αποφασίστηκε να εφοδιαστεί το καθεστώς του Κιέβου με πυρομαχικά διασποράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης