Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή Medvedev: Απόβρασμα και ζώο ο Πολωνός πρόεδρος Duda – Να... «χαίρονται» οι Ουκρανοί τους συμμάχους που έχουν

Οργή Medvedev: Απόβρασμα και ζώο ο Πολωνός πρόεδρος Duda – Να... «χαίρονται» οι Ουκρανοί τους συμμάχους που έχουν
Ο Πολωνός πρόεδρος φέρεται να υποτίμησε σε δηλώσεις του την αξία της ζωής των Ουκρανών στρατιωτών
Σχετικά Άρθρα
Την οργή του αντιπροέδρου του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev προκάλεσαν οι δηλώσεις του Πολωνού προέδρου Andrzej Duda στην Washington Post.
Ο Duda φέρεται να δήλωσε ότι, στην παρούσα φάση ο ρωσικός επεκτατισμός μπορεί να σταματήσει με μικρότερο κόστος καθώς δεν σκοτώνονται Αμερικανοί στρατιώτες.
Με τη δήλωση αυτή φέρεται ο Πολωνός πρόεδρος να υποτίμησε τη ζωή των Ουκρανών που σκοτώνονται κατά χιλιάδες στο μέτωπο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας.
Η αναφορά αυτή έθεσε τον Medvedev εκτός εαυτού.
«'΄'Αυτή τη στιγμή ο ρωσικός ιμπεριαλισμός μπορεί να σταματήσει φτηνά, γιατί οι Αμερικανοί στρατιώτες δεν πεθαίνουν’’, είπε το απόβρασμα ο Πολωνός πρόεδρος Duda σε δηλώσεις του στην Washington Post. Εσείς εκεί στο Κίεβο!
Με κάθε τρόπο, θαυμάστε τους αδελφούς και τους συμμάχους σας!
Δεν είναι παρά ζώα», έγραψε οργισμένος στο Twitter ο στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin. Δεν θα πετύχει η αντεπίθεση

Στην  ίδια συνέντευξη ο Πολωνός πρόεδρος πιστεύει ότι τα αποθέματα όπλων δεν επιτρέπουν στην Ουκρανία να πραγματοποιήσει μια επιτυχημένη αντεπίθεση και να αποκτήσει πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης.
«Το ερώτημα είναι: έχει η Ουκρανία αρκετά όπλα για να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στο πεδίο της μάχης και να κερδίσει το πάνω χέρι;
Πιθανότατα η απάντηση είναι όχι. Πιθανότατα δεν έχει αρκετά όπλα.
Και το ξέρουμε αυτό, γιατί τώρα δεν μπορεί να πραγματοποιήσει μια αποφασιστική αντεπίθεση κατά των ρωσικών στρατευμάτων», είπε στην Washington Post.

Η Ουκρανία χρειάζεται συνθηκολόγηση


Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας διατύπωσε τη θέση, πως αυτό που χρειάζεται πραγματικά η Ουκρανία είναι να παραδοθεί και να συνθηκολογήσει, έτσι ώστε να ανοίξει και ο δρόμος για την ειρήνη.
Μάλιστα κατηγόρησε το Κίεβο και τις ΗΠΑ ότι δεν θέλουν την ειρηνική επίλυση του ουκρανικού.
«Οι άνθρωποι που υποφέρουν στα χαρακώματα μιας διαιρεμένης χώρας, αυτό που πραγματικά χρειάζονται είναι να παραδοθούν.
Αυτό ίσως να άνοιγε το δρόμο για την ειρήνη.
Αλλά ούτε η Ουάσινγκτον ούτε το Κίεβο θέλουν την ειρήνη.
Η Αμερική θέλει πλήρη εξουσία και για να το επιτύχει αυτό, δεν την ενδιαφέρουν οι ζωές των Ουκρανών» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Telegram ο Medvedev.
«Το εργοστάσιο συσκευασίας κρέατος της αντεπίθεσης του Κιέβου δουλεύει πλέον ασταμάτητα, στέλνοντας χιλιάδες άτυχους ανθρώπους να σφαγιαστούν.
Αλλά η δουλειά του δεν πρόκειται να βοηθήσει άλλο το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο έχει ήδη εισέλθει στο στάδιο της μεταθανάτιας σήψης.
Είναι αδύνατο να γαλβανίσει το πτώμα του» υποστηρίζει ο Medvedev.

Χώρα...404 οι ΗΠΑ

Αναφερόμενος στο αίτημα της κυβέρνησης Biden προς το Κογκρέσο για την έγκριση χορήγησης 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο νέας στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, ο Medvedev υπογράμμισε πως «ο πεφωτισμένος κόσμος ανατρίχιασε εκ νέου, όταν έμαθε για τη διάθεση δεκάδων ανούσιων δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα zombie από τη χώρα 404».
«Οι καμικάζι των δυτικών τανκ που καίγονται, δεν θα δουν αυτά τα χρήματα της Ουάσινγκτον.
Δεν θα δουν τίποτα, παρά μόνο θάνατο» ανέφερε ο Medvedev, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για πολύ σημαντικά χρήματα «για την γεροντοκρατούμενη ελίτ των ΗΠΑ και τους υπηρέτες της στην ΕΕ» είπε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.
«Σε τελική ανάλυση, ο μύθος της «μεγάλης αντεπίθεσης» υποστηρίζει τον μύθο της «μεγάλης οικονομίας του δολαρίου»» υποστήριξε ο Medvedev

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης