Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανίδα βουλευτής προειδοποιεί: Θα εμπλακούμε σε πόλεμο με τη Ρωσία, εάν στείλουμε πυραύλους Taurus στην Ουκρανία

Γερμανίδα βουλευτής προειδοποιεί: Θα εμπλακούμε σε πόλεμο με τη Ρωσία, εάν στείλουμε πυραύλους Taurus στην Ουκρανία
«Η παράδοση από τη γερμανική κυβέρνηση πυραύλων Taurus στην Ουκρανία θα είναι ένα ακόμη βήμα προς την ανεξέλεγκτη κλιμάκωση της σύγκρουσης» τόνισε η Γερμανίδα βουλευτής  Sahra Wagenknecht
Σχετικά Άρθρα
Η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να ενισχύσει την Ουκρανία με πυραύλους cruise Taurus θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη κλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης, δήλωσε η Sahra Wagenknecht, Γερμανίδα βουλευτής με το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke).
«Η παράδοση από τη γερμανική κυβέρνηση πυραύλων Taurus στην Ουκρανία θα είναι ένα ακόμη βήμα προς την ανεξέλεγκτη κλιμάκωση της σύγκρουσης», σημείωσε η Γερμανίδα πολιτικός.
Σημείωσε ότι υπάρχουν «επιτακτικοί λόγοι» για τους οποίους «ακόμη και οι ΗΠΑ δεν προμηθεύουν την Ουκρανία με πυραύλους cruise ικανούς να πλήξουν στόχους που βρίσκονται σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων μέσα στο ρωσικό έδαφος».
Επιπλέον, κατά τη γνώμη της, οι πύραυλοι Taurus «δεν θα βοηθήσουν την Ουκρανία να κερδίσει στρατιωτικά», αλλά απλώς θα οδηγήσουν σε περισσότερα θύματα και καταστροφές».

Πόλεμος Γερμανίας - Ρωσίας

Σε αυτό το πλαίσιο, η Wagenknecht κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση «να μην επιτρέψει στο λόμπι των όπλων και τους υποστηρικτές του και να παρασυρθούμε σε πόλεμο με τη Ρωσία».
Κατά τη γνώμη της, ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz θα πρέπει «να αγωνιστεί για κατάπαυση του πυρός και ειρηνευτικές συνομιλίες» μεταξύ των πλευρών αντί για «ατελείωτες προμήθειες όπλων».
Στις 11 Αυγούστου, η εφημερίδα Bild ανέφερε ότι οι γερμανικές αρχές δεν είναι ακόμη έτοιμες να προμηθεύσουν πυραύλους Taurus στο καθεστώς του Κιέβου, σε αντίθεση με ό,τι ισχυρίστηκαν ορισμένα μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, τόσο το γραφείο της Καγκελαρίας όσο και το υπουργείο Άμυνας διέψευσαν πληροφορίες ότι η απόφαση για το θέμα είχε ήδη ληφθεί ή αναμενόταν σύντομα.
«Αυτή τη στιγμή, δεν βρίσκονται σε εξέλιξη προετοιμασίες για τη λήψη απόφασης για αυτόν τον λογαριασμό», δήλωσε στην εφημερίδα υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης