Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ δηλώνουν ανοικτές στην εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων στα F-16

Οι ΗΠΑ δηλώνουν ανοικτές στην εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων στα F-16
Οι ΗΠΑ είναι ανοικτές στην εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων
Σχετικά Άρθρα
Ο Λευκός Οίκος δήλωσε πως οι ΗΠΑ είναι «ανοιχτές» στην εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων στα μαχητικά αεροσκάφη F-16 στις ΗΠΑ, εάν η ικανότητα για μια τέτοια εκπαίδευση επιτευχθεί στην Ευρώπη.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι, μιλώντας σε δημοσιογράφους, δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον είναι πρόθυμη να προχωρήσει στην εκπαίδευση.

Φιάσκο: Ποια F-16 για Ουκρανία; - Οι πρώτοι πιλότοι θα εκπαιδευτούν μετά το καλοκαίρι του 2024


Σε απόλυτο φιάσκο εξελίσσεται η δέσμευση της Δύσης για την παράδοση των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία, καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν πως η εκπαίδευση των πρώτων έξι Ουκρανών πιλότων δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν από το καλοκαίρι του 2024, όταν ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky προσδοκούσε ότι αυτό θα γινόταν εντός του φετινού Αυγούστου.
Σε δημοσίευμα της Washington Post αναφέρεται πως οι πρώτοι Ουκρανοί πιλότοι θα εκπαιδευτούν στα F-16 και θα ολοκληρώσουν το πρώτο στάδιο της εκπαίδευσης όχι νωρίτερα από το ερχόμενο καλοκαίρι.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως θα εκπαιδευτούν έξι πιλότοι, ενώ άλλοι δύο θα είναι σε εφεδρεία.
Κατόπιν έως τα τέλη του 2024 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η εκπαίδευση μιας δεύτερης ομάδας Ουκρανών πιλότων.

Θέμα και η γλώσσα

Βάσει του δημοσιεύματος, η μακρά σε χρονική διάρκεια περίοδος εκπαίδευσης οφείλεται στο γεγονός ότι οι πιλότοι πρέπει να παρακολουθήσουν επιπλέον τετράμηνα μαθήματα για την αγγλική γλώσσα στο Ηνωμένο Βασίλειο, έτσι ώστε να είναι εξοικειωμένοι με την ορολογία που θα πρέπει να γνωρίζουν για να πετάξουν τα εν λόγω μαχητικά αεροσκάφη.
Μάλιστα αναφέρεται πως η Δανία, η οποία φέρεται να ηγείται του διεθνούς συνασπισμού για την παράδοση μαχητικών στην Ουκρανία, φέρεται να έχει προσφερθεί να συμβάλλει στην εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας όχι μόνο στους πιλότους αλλά και στο προσωπικό εδάφους.

Καθυστερήσεις…

«Παρά τις δηλώσεις των ηγετών πολλών δυτικών κρατών στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ ότι η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων θα ξεκινήσει τον Αύγουστο, είναι προφανές ότι τα σχέδιά τους βρίσκονται ακόμη σε διαδικασία διαμόρφωσης» υποστηρίζει το δημοσίευμα.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Δανίας Mark van de Beek υποστήριξε ότι η έλλειψη εκπαιδευτών στην Ευρώπη είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τον οποίο καθυστερεί η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων.
Όπως είπε, «η πτήση ενός F-16 σε μάχη είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, που πρέπει να διδαχθεί σταδιακά».

Οι 8 πρώτοι

Δημοσίευμα του Politico στις αρχές Αυγούστου ανέφερε ότι μια ομάδα 8 Ουκρανών πιλότων είχε επιλεγεί για να συμμετάσχει σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα τους προετοίμαζε στα F-16.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη της εκπαίδευσης τους.
Την ίδια στιγμή, άγνωστο παραμένει και το ποιες χώρες θα προμηθεύσουν με F-16 την Ουκρανία αν και πρόσφατα ο John Kirby, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, είπε πως έως τα τέλη του 2023 οι ΗΠΑ θα μεταφέρουν μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης