Τελευταία Νέα
Διεθνή

H FDA έριξε τη βόμβα ιβερμεκτίνη: Επιτρέπεται η χρήση για Covid – Δεν υπάρχει μεγαλύτερος απατεώνας από τον Fauci

H FDA έριξε τη βόμβα ιβερμεκτίνη: Επιτρέπεται η χρήση για Covid – Δεν υπάρχει μεγαλύτερος απατεώνας από τον Fauci
Η κυβέρνηση, από την άλλη, εξακολουθεί να είναι υπέρ των επανειλημμένων προτροπών της FDA προς τους πολίτες να μην λαμβάνουν ιβερμεκτίνη για την αντιμετώπιση της COVID-19…
Σχετικά Άρθρα
Οι γιατροί στις ΗΠΑ είναι ελεύθεροι να συνταγογραφούν ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία της COVID-19, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).
«Η FDA αναγνωρίζει ρητά ότι οι γιατροί έχουν τη δυνατότητα να συνταγογραφούν ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία της COVID», είπε η Ashley Cheung Honold, δικηγόρος του Υπουργείου Δικαιοσύνης που εκπροσωπεί την FDA, κατά τη διάρκεια συζητήσεων στις 8 Αυγούστου στο Εφετείο των ΗΠΑ.
Η κυβέρνηση, από την άλλη, εξακολουθεί να είναι υπέρ των επανειλημμένων προτροπών της FDA προς τους πολίτες να μην λαμβάνουν ιβερμεκτίνη για την αντιμετώπιση της COVID-19.

Θεμελιώδες ζήτημα

Η όλη υπόθεση κινήθηκε από τρεις γιατρούς που ισχυρίζονται ότι η FDA παρενέβη παράνομα στην ιατρική πρακτική τους με τις καταθέσεις.
Ένας ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε την υπόθεση το 2022 και δόθηκε ραντεβού εκ νέου στις δικαστικές αίθουσες για την εκδίκαση της έφεσης.
«Το θεμελιώδες ζήτημα σε αυτή την περίπτωση είναι ξεκάθαρο.
Αφού η FDA εγκρίνει την πώληση του φαρμάκου, έχει την εξουσία να παρεμβαίνει στον τρόπο χρήσης αυτού σε ό,τι αφορά τη σχέση γιατρού-ασθενούς;
Η απάντηση είναι όχι» είπε στο εφετείο ο Jared Kelson, που εκπροσωπεί τους γιατρούς.
Υπενθυμίζεται πως η FDA στις 21 Αυγούστου 2021 έγραψε στο X:
«Δεν είσαι άλογο. Δεν είσαι αγελάδα. Σοβαρά, όλοι. Σταματήστε το».
Η ανάρτηση, η οποία συνδέεται με μια σελίδα της FDA που λέει ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν ιβερμεκτίνη για την πρόληψη ή τη θεραπεία του COVID-19, έγινε viral.
Σε άλλες δηλώσεις, η FDA είχε πεί ότι η ιβερμεκτίνη «δεν είναι εξουσιοδοτημένη ή εγκεκριμένη για τη θεραπεία της COVID-19».
Ωστόσο, λένε οι αρχές, αυτές οι δηλώσεις δεν έχουν μορφή εντολής.
Ήτοι, οι δηλώσεις «δεν απαγορεύουν στους γιατρούς να συνταγογραφούν ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία της COVID ή για οποιονδήποτε άλλο σκοπό», είπε η κ. Honold.
«Η FDA αναγνωρίζει ξεκάθαρα ότι οι γιατροί έχουν την εξουσία να συνταγογραφούν ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία της COVID.
Επομένως, δεν παρεμβαίνουν στην εξουσία των γιατρών να συνταγογραφούν φάρμακα ή να ασκούν ιατρική», είπε.

Εντολή ή όχι;

«Η FDA έκανε αυτές τις δηλώσεις ως απάντηση σε αναφορές καταναλωτών που νοσηλεύτηκαν, μετά από αυτοθεραπεία με ιβερμεκτίνη που προορίζεται για άλογα, η οποία διατίθεται για αγορά χωρίς ιατρική συνταγή», είπε η κ. Honold.
Μια έκδοση του φαρμάκου για ζώα είναι διαθέσιμη, αλλά η ιβερμεκτίνη είναι εγκεκριμένη από τον FDA για ανθρώπινη χρήση έναντι ασθενειών που προκαλούνται από παράσιτα.
Η κυρία Honold είπε ότι η FDA δεν απαιτεί από κανέναν να κάνει οτιδήποτε και δεν απαγορεύει σε κανέναν να κάνει οτιδήποτε.
«Τι γίνεται όταν είπε, “Όχι, σταματήστε το;”» ρώτησε η δικαστής περιφέρειας Jennifer Walker Elrod, που εκδικάζει την έφεση.
«Γιατί δεν είναι εντολή; Αν ήσουν παρούσα στο μάθημα των Αγγλικών, θα έλεγαν ότι είναι εντολή».
Η κυρία Honold περιέγραψε τις δηλώσεις ως «χλεύη».
«Μπορείτε να απαντήσετε στην ερώτηση, παρακαλώ; Είναι εντολή το “Σταματήστε;”» ρώτησε η δικαστής.
«Σε ορισμένα πλαίσια, αυτές οι λέξεις θα μπορούσαν να ερμηνευτούν ως εντολή», είπε η κ. Honold.
Ωστόσο, οι δηλώσεις «δεν απαγορεύουν στους γιατρούς να συνταγογραφούν ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία της COVID ή για οποιονδήποτε άλλο σκοπό» συνέχισε.
Σημειώνεται πως οι ενάγοντες είναι οι Δρ. Paul Marik, Mary Bowden και Robert Apter.
Λένε ότι βλάπτονται επαγγελματικά από τις δηλώσεις της FDA, συμπεριλαμβανομένου του τερματισμού τους λόγω προσπαθειών να συνταγογραφηθεί ιβερμεκτίνη σε ασθενείς.
Ο Δρ Marik έχει σημειώσει ότι ένας αριθμός μελετών υποστηρίζει τη χρήση ιβερμεκτίνης κατά του COVID-19, όπως έχει αναγνωρίσει και η ίδια η FDA.
Κάποιες άλλες μελέτες δείχνουν ελάχιστη έως καθόλου επίδραση.

Fauci = απατεώνας

Στο μεταξύ, ο γερουσιαστής Rand Paul είπε στο Fox News την Πέμπτη ότι στην περίπτωση του Anthony Fauci «δεν νομίζω ότι υπήρξε ποτέ πιο ξεκάθαρη περίπτωση ψευδορκίας στην ιστορία της κυβέρνησης και δεν το λέω επιπόλαια».
Ο Paul εξήγησε ότι ο Fauci «είπε ότι η κυβέρνηση δεν χρηματοδότησε ποτέ αυτήν την έρευνα κέρδους για τον κορωνοϊό».
«Έχουμε τώρα το Γραφείο Λογοδοσίας της Κυβέρνησης (GAO).
Το GAO, έχει παραδεχτεί ότι η χρηματοδότηση προήλθε από το NIH» συνέχισε ο Paul, προσθέτοντας «Έχουμε τον αναπληρωτή διευθυντή [Lawrence] Tabak, του NIH, ο οποίος το παραδέχτηκε γραπτώς ότι προήλθε από το NIH».
Ο Paul σημείωσε πως ο Fauci έλεγε κατ' ιδίαν το αντίθετο από αυτό που έλεγε δημόσια, ότι δηλαδή χρηματοδοτούμε έρευνα κέρδους στην Κίνα.
Περιγράφει την έρευνα, και είναι ακριβώς η έρευνα που χρηματοδότησε το NIH».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης