Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο επεισόδιο στο κατασκοπευτικό θρίλερ Κίνας - ΗΠΑ: Πράκτορας της CIA στη «φάκα» των κινεζικών μυστικών υπηρεσιών

Νέο επεισόδιο στο κατασκοπευτικό θρίλερ Κίνας - ΗΠΑ: Πράκτορας της CIA στη «φάκα» των κινεζικών μυστικών υπηρεσιών
Ο Zeng φέρεται να δελεάστηκε με «ένα τεράστιο ποσό» χρημάτων και μετανάστευση στις ΗΠΑ για την οικογένειά του, σε αντάλλαγμα για ευαίσθητες πληροφορίες για τον κινεζικό στρατό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείο κρατικής ασφάλειας
Συνεχίζεται το κατασκοπευτικό θρίλερ μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, με το Πεκίνο να εντοπίζει έναν κινέζο υπήκοο που φέρεται να διοχέτευε άκρως απόρρητες στρατιωτικές πληροφορίες στην CIA.
Σε σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της Κίνας διευκρίνισε ότι ο ύποπτος, που ταυτοποιήθηκε με το επίθετό του Zeng, εργαζόταν για μια άγνωστη κινεζική στρατιωτική βιομηχανική ομάδα σε ρόλο που του παρείχε πρόσβαση σε σημαντικές απόρρητες πληροφορίες.
Επίσης, το υπουργείο ενημέρωσε πως ο Zeng, 52 ετών, στάλθηκε από τον εργοδότη του για να πραγματοποιήσει τις σπουδές του στην Ιταλία.
Εκεί φέρεται να τον προσέγγισε ένας αξιωματούχος της αμερικανικής πρεσβείας και σταδιακά ανέπτυξαν μια «στενή σχέση» μέσω δραστηριοτήτων όπως δείπνα, εξόδους και παρακολούθηση όπερας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Καθώς η εμπλοκή τους βάθαινε, ο Αμερικανός αξιωματούχος αποκάλυψε ότι ήταν αξιωματικός της CIA, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του υπουργείου.
Ο Zeng φέρεται να δελεάστηκε με «ένα τεράστιο ποσό» χρημάτων και μετανάστευση στις ΗΠΑ για την οικογένειά του, σε αντάλλαγμα για ευαίσθητες πληροφορίες για τον κινεζικό στρατό, ανέφερε επιπλέον η δήλωση.
Κατόπιν, ο συνεργαζόμενος με την CIA υπέγραψε συμφωνία κατασκοπείας με τις ΗΠΑ, έλαβε την εκπαίδευσή του και πήρε το χαρτοφυλάκιο της αποστολής του.
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, ο Zeng επέστρεψε στην Κίνα και φέρεται να συναντήθηκε με το προσωπικό της CIA πολλές φορές για να παράσχει "μεγάλη ποσότητα κομβικών πληροφοριών", σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα των κινέζων αξιωματούχων.
Τέλος, το Υπουργείο γνωστοποίησε ότι έλαβε «αναγκαστικά μέτρα» κατά του Zeng αφού έρευνα ξεσκέπασε τις κατασκοπευτικές του δραστηριότητες.
Παρόλα αυτά, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ποιά θα είναι η ποινή που θα εκτίσει ο φερόμενος ως πράκτορας της CIA, κινέζος υπήκοος.
Υπενθυμίζεται πως η σχετική ανακοίνωση για την εμπλοκή της CIA ήρθε μια εβδομάδα μετά τη σύλληψη δύο ναύτων του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στην Καλιφόρνια επειδή φέρεται να παρείχαν ευαίσθητες στρατιωτικές πληροφορίες των ΗΠΑ σε αξιωματικούς των κινεζικών μυστικών υπηρεσιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης