Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάρκα και οστά παίρνει η επέκταση - Η Νότια Αφρική στηρίζει την πλήρη ένταξη του Ιράν στους BRICS

Σάρκα και οστά παίρνει η επέκταση - Η Νότια Αφρική στηρίζει την πλήρη ένταξη του Ιράν στους BRICS
«Η Νότια Αφρική ενδιαφέρεται να γίνει αποδεκτό το Ιράν ως φίλη χώρα στους BRICS» δήλωσε ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα
Η Νότια Αφρική υποστηρίζει πλήρως την ένταξη του Ιράν στους BRICS, δήλωσε ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος Cyril Ramaphosa σε συνάντηση με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Hossein Amir Abdollahian.
«Η Νότια Αφρική ενδιαφέρεται να γίνει αποδεκτό το Ιράν ως φίλη χώρα στους BRICS», δήλωσε ο Ramaphosa, σύμφωνα με το Mehr News.
Ο ηγέτης της Νότιας Αφρικής εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι κατά την επίσημη επίσκεψη του Ιρανού προέδρου Ebrahim Raisi στην αφρικανική χώρα, θα υπογραφούν οι συμφωνίες για τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.
Σύμφωνα με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών, ο Raisi αναμένεται να πραγματοποιήσει δύο επισκέψεις στη Νότια Αφρική: στις 24 Αυγούστου θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS και το φθινόπωρο για να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις.
Στις 2 Μαΐου, ο Ιρανός πρόεδρος Ebrahim Raisi δήλωσε ότι μετά την ένταξή της στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης, η Τεχεράνη αποφάσισε να υποβάλει αίτηση για τους BRICS και ετοιμάζεται να ενταχθεί σε αυτήν την ομάδα χωρών.

Η ιδέα της επέκτασης


Την 1η Ιουνίου, σε μια συνάντηση στο Κέιπ Τάουν, οι υπουργοί Εξωτερικών των BRICS εξέτασαν την ιδέα της επέκτασης της σύνδεσης αλλά αποφάσισαν να στείλουν τη συμφωνία για αναθεώρηση.
Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση των «φίλων των BRICS», στην οποία συμμετείχαν υπουργοί Εξωτερικών των χωρών – μελών της κοινότητας και άλλων 12 κρατών του Παγκόσμιου Νότου, που εξέφρασαν την επιθυμία τους να ενταχθούν στην κοινότητα.
Η σύνοδος κορυφής των BRICS θα πραγματοποιηθεί στις 22-24 Αυγούστου στο Γιοχάνεσμπουργκ υπό την προεδρία της Νότιας Αφρικής.
Σύμφωνα με τον υπουργό Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασίας της Νότιας Αφρικής Naledi Pandor, στη σύνοδο κορυφής οι ηγέτες των χωρών BRICS θα συζητήσουν πιθανή επέκταση του οργανισμού.
Σύμφωνα με αυτήν, 23 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν, υπέβαλαν επίσημες αιτήσεις για ένταξη στην ένωση.
Ο όμιλος BRICS δημιουργήθηκε το 2006.
Αρχικά, περιλάμβανε τέσσερις χώρες - Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα.
Η Νότια Αφρική προσχώρησε στην ένωση το 2011.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης