Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αιμάτηρη επίθεση - μήνυμα από τη νέα ηγεσία του ISIS: 23 Σύροι νεκροί από επίθεση σε στρατιωτικό λεωφορείο

Αιμάτηρη επίθεση - μήνυμα από τη νέα ηγεσία του ISIS: 23 Σύροι νεκροί από επίθεση σε στρατιωτικό λεωφορείο
Δεύτερη αιματηρή επίθεση μέσα σε μία εβδομάδα για το Ισλαμικό Κράτος υπό τη νέα του ηγεσία
Τουλάχιστον 23 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση για την οποία ως υπεύθυνοι φέρονται μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στην ανατολική Συρία, όπως αναφέρουν αναφορές.
Πιο συγκεκριμένα, οι τζιχαντιστές περικύκλωσαν ένα στρατιωτικό λεωφορείο στην ανατολική επαρχία Ντέιρ αλ-Ζουρ πριν ανοίξουν πυρ, δήλωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Περισσότεροι από 10 άλλοι στρατιώτες τραυματίστηκαν και δεκάδες φέρονται να αγνοούνται.
Πρόκειται για το πλέον φονικό χτύπημα του ISIS φέτος, ιδίως από την στιγμή που άλλαξε η ηγεσία του ισλαμικού κράτους.
Παρά το γεγονός ότι έχασε το μεγαλύτερο μέρος του ζωτικού του χώρου 2019, το Ισλαμικό Κράτος εξακολουθεί να διατηρεί κρησφύγετα στην απέραντη συριακή έρημο, από όπου πραγματοποιεί ενέδρες και επιθέσεις αιφνιδιασμού.
Το πρακτορείο ειδήσεων Sana επικαλέστηκε μια στρατιωτική πηγή που ανέφερε ότι μια «τρομοκρατική» ομάδα επιτέθηκε σε στρατιωτικό λεωφορείο την Πέμπτη στην έρημο της στέπας στο δρόμο από το αντλιοστάσιο T2 - το οποίο βρίσκεται κοντά στα ιρακινά σύνορα νότια της πόλης Deir al-Zour - αφήνοντας αρκετούς στρατιώτες νεκρούς και τραυματίες.
Ενώ το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR), μια οργάνωση με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο πηγών στο έδαφος στη Συρία, δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί.
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, 10 Σύροι στρατιώτες και φιλοκυβερνητικοί μαχητές σκοτώθηκαν σε επίθεση του ΙΚ στο πρώην προπύργιο των τζιχαντιστών στην επαρχία Ράκα, ανέφερε η SOHR.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης