Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall, μετά την έκθεση για τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ – Στο +30% ο Dow, o Nasdaq -0,56%

Μεικτά πρόσημα στη Wall, μετά την έκθεση για τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ – Στο +30% ο Dow, o Nasdaq -0,56%
Μεικτή εικόνα στη Wall Street...
Μεικτά πρόσημα παρουσίασαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Παρασκευή 11 Αυγούστου, λόγω της ανόδου στις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ για τον μήνα Ιούλιο, οι οποίες κινήθηκαν σε επίπεδα υψηλότερα του αναμενομένου.
Σε αυτό το κλίμα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε 0,3%, στις 35.281 μον.
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 διολίσθησε -0,11%, στις 4.464 μον.
Ο Nasdaq υποχωρεί -0,56%, στις 13.644 μον.
Καταγραφή_136.JPG
Ο δείκτης τιμών παραγωγού του Ιουλίου αυξήθηκε κατά 0,3% από τον προηγούμενο μήνα.
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones περίμεναν ότι οι τιμές παραγωγού, την οποία παρακολουθούν στενά η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και οι συμμετέχοντες στην αγορά, θα αυξάνονταν κατά 0,2% από μήνα σε μήνα.
«Η αύξηση στις τιμές χονδρικής χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι η εξαρτώμενη από τα δεδομένα Fed δεν είναι έτοιμη να κηρύξει τη νίκη στην εκστρατεία της για την καταστολή του πληθωρισμού», δήλωσε ο Quincy Krosby, επικεφαλής παγκόσμιος στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial.
«Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η σημερινή έκθεση προσφέρει στη hawkish πτέρυγα της Fed περισσότερα πυρομαχικά για να υποστηρίξει άλλη μια αύξηση των επιτοκίων προτού η Fed πειστεί ότι έχει φτάσει στο μέγιστο επιτόκιο».
Σημειωτέον πως η έκθεση δημοσιεύτηκε μια ημέρα αφότου ο δείκτης τιμών καταναλωτή του Ιουλίου κινήθηκε χαμηλότερα από ό,τι αναμενόταν σε ετήσια βάση.
Οι τιμές σημείωσαν άνοδο 3,2% σε ετήσια βάση - λιγότερο από την εκτίμηση της συναίνεσης για 3,3%.
Ωστόσο, ο λεγόμενος πληθωρισμός πυρήνα, ο οποίος εξαιρεί το ασταθές κόστος των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε κατά 4,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Tην ίδια στιγμή, υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, ενώ μειώθηκαν και οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το Πανεπιστήμιο του Michigan υποχώρησε στις 71,2 μονάδες τον Αύγουστο από 71,6 μονάδες τον Ιούλιο.
Οι καταναλωτές προβλέπουν ότι ο πληθωρισμός σε διάστημα ενός έτους θα κινηθεί στο 3,3% από 3,4% που ανέμεναν τον Ιούλιο.
"Με τον δείκτη στις 71,2 μονάδες, το καταναλωτικό κλίμα είναι τώρα περίπου 42% πάνω από το ιστορικό χαμηλό όλων των εποχών που επιτεύχθηκε τον Ιούνιο του 2022 και πλησιάζει τον ιστορικό μέσο όρο των 86", δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας Joanne Hsu.
"Γενικά, οι καταναλωτές κατάλαβαν λίγες διαφορές στο οικονομικό περιβάλλον από τον περασμένο μήνα, ωστόσο είδαν ουσιαστικές βελτιώσεις σε σχέση με μόλις πριν από τρεις μήνες", τόνισε.

Στο μεταξύ, ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά πέντε μονάδες βάσης στο 4,16% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά έξι μονάδες βάσης στο 4,89%.
Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε άνοδο 0,8% στα 83,49 δολ. ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,2% στα 1.945 δολ./oz.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,3% έναντι του ευρώ, στο 1,0948 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης