Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτός ελέγχου ο Biden: Χαρακτήρισε την Κίνα «ωρολογιακή βόμβα» λόγω των οικονομικών της προβλημάτων

Εκτός ελέγχου ο Biden: Χαρακτήρισε την Κίνα «ωρολογιακή βόμβα» λόγω των οικονομικών της προβλημάτων
«Αυτό δεν είναι καλό γιατί όταν οι κακοί άνθρωποι έχουν προβλήματα, κάνουν άσχημα πράγματα» υποστήριξε ο Πρόεδρος Biden αναφερόμενος στην καθοδική πορεία της κινεζικής οικονομίας
Άλλη μία ευθεία πρόκληση του Biden προς την Κίνα καθώς ο Πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε χθες (10/8) την Κίνα «ωρολογιακή βόμβα» λόγω των οικονομικών της προκλήσεων και είπε ότι η χώρα αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της αδύναμης ανάπτυξης.
«Έχουν κάποια προβλήματα. Αυτό δεν είναι καλό γιατί όταν οι κακοί άνθρωποι έχουν προβλήματα, κάνουν άσχημα πράγματα», είπε ο Biden σε έναν πολιτικό έρανο στη Utah, εμφανιζόμενος να μην έχει πλήρη έλεγχο των οικονομικών μεγεθών σε παγκόσμια κλίμακα.
Οι εν λόγω δηλώσεις παραπέμπουν στα σχόλια που έκανε τον Ιούνιο, αναφερόμενος στο Πρόεδρο Xi ως δικτάτορα.
Tα σχόλια του Biden μάλιστα, ήρθαν μόλις μερικές εβδομάδες μετά την επίσημη επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ Antony Blinken στο Πεκίνο, σε μία απόπειρα σταθεροποίησης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Άλλωστε, πρόσφατα επισκέψεις πραγματοποίησαν στο Πεκίνο τόσο ο Henry Kisinger, όσο και ο ηγέτης της Microsoft Bill Gates.
Αφορμή για τις σχετικές εκτιμήσεις του Biden αποτέλεσε ο αποπληθωρισμός στον οποίο έχει εισέλθει η Κινεζική οικονομία, και οι πολύ αργοί ρυθμοί ανάπτυξης της κινεζικής βιομηχανίας, την στιγμή που στον υπόλοιπο πλανήτη φαίνεται κάποιο φως στο τούνελ του πληθωρισμού.
Ενώ και οι ΗΠΑ, η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, έχουν κάνει ορισμένα σταθερά βήματα προς την καταπολέμηση του πληθωρισμού με τα πρώτα θετικά σημάδια να αποτυπώνονται στην ανάκαμψη της αγοράς εργασίας.
Φυσικά, αυτό δεν δικαιολογεί επ' ουδενί τα προκλητικά σχόλια του Biden, ο οποίος στην πραγματικότητα ούτε μπορεί, αλλά ούτε και θέλει να τα υποστηρίξει πολιτικά.
Υπενθυμίζεται ότι ο Biden υπέγραψε την Τετάρτη ένα εκτελεστικό διάταγμα που θα απαγορεύσει ορισμένες νέες αμειρκανικές επενδύσεις στην Κίνα σε ευαίσθητες τεχνολογίες όπως τα τσιπ υπολογιστών.
Η Κίνα, η οποία έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, δήλωσε ότι «ανησυχεί σοβαρά» για τις εν λόγω πρωτοβουλίες και επιφυλάσσεται του δικαιώματος της να λάβει αντιμέτρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης