Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Bild διαψεύδει τα γερμανικά ΜΜΕ: Δεν είναι έτοιμο το Βερολίνο να στείλει Taurus στην Ουκρανία

H Bild διαψεύδει τα γερμανικά ΜΜΕ: Δεν είναι έτοιμο το Βερολίνο να στείλει Taurus στην Ουκρανία
Δεν έχει ληφθεί καμία πολιτική απόφαση για τη μεταφορά αναφέρουν από τη γερμανική κυβέρνηση
Σχετικά Άρθρα
Το Βερολίνο δεν είναι έτοιμο να στείλει τους πυραύλους Taurus στην Ουκρανία υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Bild διαψεύδοντας δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου που ήθελαν τη γερμανική κυβέρνηση να σχεδιάζει να προμηθεύσει το Κίεβο με τους εν λόγω πυραύλους βεληνεκούς μέχρι και 500 χιλιομέτρων.
Σύμφωνα με τη Bild, τόσο από την Καγκελαρία όσο και από το υπουργείο Άμυνας διέψευσαν τις πληροφορίες ότι έχει ληφθεί απόφαση ή ότι αναμένεται σύντομα για την αποστολή των Taurus στην Ουκρανία.
«Δεν γίνονται προετοιμασίες επί του παρόντος για να ληφθεί μια απόφαση για αυτό.
Δεν υπήρξε κάποια αλλαγή σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση όσον αφορά την αποστολή των Taurus στην Ουκρανία.
Δεν έχει ληφθεί καμία πολιτική απόφαση για τη μεταφορά» ανέφεραν στη Bild αξιωματούχοι της κυβέρνησης και του υπουργείου Άμυνας.

Διάψευση

Υπενθυμίζεται πως το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel είχε αναφέρει πως η κυβέρνηση της Γερμανίας μελετά τρόπους για να στείλει τους Taurus, από τα αποθέματα του γερμανικού στρατού, στην Ουκρανία εντός των επόμενων μηνών.
Μάλιστα, υποστήριζε πως για την αποστολή των Taurus, το Βερολίνο ήταν σε διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους της αμυντικής βιομηχανίας, με τον καγκελάριο Scholz να απαιτεί να γίνουν όλες οι απαραίτητες τεχνικές τροποποιήσεις ώστε οι Taurus που έχουν εμβέλεια 500 χιλιομέτρων – και άρα θα μπορούσαν να πλήξουν στόχους στη Ρωσία πολύ μακριά από τα σύνορα - να μην μπορούν να πλήξουν ρωσικό έδαφος.
Βάσει των πληροφοριών αυτών, το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας είχε ζητήσει από τον κατασκευή των πυραύλων Taurus να υπάρξει περιορισμός στον προγραμματισμό των στόχων για τους εν λόγω πυραύλους.
Ειδικοί υποστηρίζουν πως είναι δυνατό να επιβληθούν τέτοιου είδους περιορισμοί, αλλά θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να γίνουν οι τροποποιήσεις.
Το Spiegel υποστήριζε πως ο Scholz σκοπεύει να εγκρίνει την παράδοση των Taurus στο Κίεβο εάν πειστεί για την τεχνική τροποποίηση, γεγονός που εφόσον ισχύει θα αποτελεί μια τεράστια ανατροπή στη γερμανική πολιτική.

600 πύραυλοι

Αλλά και η γερμανική ειδησεογραφική πύλη t-online, επικαλούμενη πηγές του κυβερνώντος συνασπισμού στη Γερμανία, ανέφερε ότι η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να ανακοινώσει την προμήθεια των Taurus στην Ουκρανία «στο εγγύς μέλλον».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η καγκελαρία εργάζεται για το θέμα της μεταφοράς των εν λόγω πυραύλων με τους του συμμάχους, και κυρίως με τις ΗΠΑ.
Όπως αναφέρει το t-online, η διοίκηση της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας ενέκρινε την προμήθεια των πυραύλων ενώ την περασμένη εβδομάδα, το τμήμα του Scholz ζήτησε από το Υπουργείο Άμυνας σημαντικές πληροφορίες για τους Taurus, και ιδίως για τα αποθέματά τους από την Bundeswehr, τους πιθανούς κινδύνους εφοδιασμού και την αποτελεσματικότητα τους.
Περίπου 600 πύραυλοι Taurus αγοράστηκαν για την Bundeswehr πριν από 10 χρόνια.
Οι πύραυλοι αυτοί θεωρούνται ανάλογοι του βρετανικού Storm Shadow, οι οποίοι έχουν ήδη παραδοθεί στην Ουκρανία, αν και το βεληνεκές τους είναι ελαφρώς μεγαλύτερο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης