Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καμία πολυτέλεια για περισσότερα δολάρια στην Ουκρανία – Greene (Ρεπουμπλικάνοι): Στα 32 τρις το χρέος των ΗΠΑ

Καμία πολυτέλεια για περισσότερα δολάρια στην Ουκρανία – Greene (Ρεπουμπλικάνοι): Στα 32 τρις το χρέος των ΗΠΑ
Αρνητική η βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων στο αίτημα Biden για νέα βοήθεια στο Κίεβο
Σχετικά Άρθρα
Την άρνηση της στο αίτημα της κυβέρνησης Biden προς το Κογκρέσο προκειμένου να εγκρίνει ένα ποσό της τάξης των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο της στρατιωτικής, οικονομικής και ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία εξέφρασε η βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων Marjorie Taylor-Greene, η οποία και στο παρελθόν έχει εκφράσει σοβαρές ενστάσεις των ΗΠΑ για τη συνδρομή της Ουκρανίας.
«Όχι!
Σε μια εποχή που οι συνταξιούχοι με σταθερό εισόδημα μπορούν μόλις και μετά βίας να πληρώσουν το ενοίκιο τους λόγω του υψηλού πληθωρισμού, που υπάρχουν 32 τρισεκατομμύρια δολάρια σε χρέη, που ο αριθμός των αστέγων είναι ο υψηλότερος όλων των εποχών, που περισσότεροι από 300 Αμερικάνοι πεθαίνουν κάθε μέρα λόγω της άθλιας μεταναστευτικής πολιτικής του προέδρου Biden, δεν έχουμε την πολυτέλεια να στείλουμε άλλα 40 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία» ανέφερε σε ανάρτηση της στο twitter η βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων από τη Georgia.
Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση Biden προτίθεται να ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει μια επιπλέον χρηματοδότηση συνολικού ύψους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων περίπου τα μισά προορίζονται για την Ουκρανία.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως τα 13 δισεκατομμύρια δολάρια αφορούν στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία.
Μέρος του ποσού θα χρησιμοποιηθεί για την πλήρωση αποθεμάτων του στρατού των ΗΠΑ, καθώς το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας άντλησε εν μέρει από αυτά.
Δεν είναι ακόμα σαφές αν μέρος του ποσού θα χρησιμοποιηθεί για να υποστηριχθούν άλλα κράτη.
Πέραν του ποσού αυτού, θα διατεθούν άλλα 8,5 δισεκ. δολάρια για να προσφερθεί οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία και σε άλλα κράτη που επλήγησαν από την εισβολή του ρωσικού στρατού στην επικράτειά της τον Φεβρουάριο του 2022.
Μέρος των κεφαλαίων αυτών θα διατεθεί μέσω Παγκόσμιας Τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης