Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα κίνηση - ματ από τη Meloni - Στο κράτος το 20% της Telecom Italia - Η συμφωνία με το αμερικανικό KKR

Νέα κίνηση - ματ από τη Meloni - Στο κράτος το 20% της Telecom Italia - Η συμφωνία με το αμερικανικό KKR
H ιταλική κυβέρνηση θα έχει λόγο στις στρατηγικές αποφάσεις για την Telecom Italia
Σχετικά Άρθρα
Σε νέα κίνηση - ματ μετά την έκτακτη εισφορά στις ιταλικές τράπεζες προχώρησε η κυβέρνηση της Giorgia Meloni στην Ιταλία, καθώς θα έχει πλέον λόγο στις εξελίξεις που αφορούν την Telecom Italia.
Το αμερικανικό fund KKR
συμφώνησε προκαταρκτικά να παραχωρήσει στο υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας μερίδιο έως 20% στη μονάδα σταθερού δικτύου της Telecom Italia και να του δώσει λόγο στις στρατηγικές αποφάσεις στο πλαίσιο της προσφοράς του ομίλου ιδιωτικών κεφαλαίων για τη λεγόμενη επιχείρηση Netco.
Τα μέρη υπέγραψαν μνημόνιο που προβλέπει δεσμευτική προσφορά για την Netco από το KKR με τη συμμετοχή του υπουργείου, ανακοίνωσε το ιταλικό ΥΠΟΙΚ, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Τα επόμενα βήματα

Η Telecom Italia δήλωσε τον Ιούνιο ότι είχε ξεκινήσει αποκλειστικές συνομιλίες με το KKR για την πώληση της Netco και της έδωσε προθεσμία μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου για την υποβολή δεσμευτικής προσφοράς.
Η κίνηση αυτή ακολούθησε μια πολύμηνη διαδικασία κατά την οποία το KKR αναδείχθηκε ως ο προτιμώμενος πλειοδότης.
Η ιταλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών σκοπεύει να συγχωνεύσει τα περιουσιακά στοιχεία του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας της - συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας υποδομών FiberCop και της επιχείρησης χονδρικής Sparkle - σε μια νεοσύστατη εταιρεία με την ονομασία Netco και να τη διαχωρίσει από τις δραστηριότητες υπηρεσιών της, ένα βασικό μέρος του στρατηγικού σχεδίου του ομίλου που περιγράφηκε πέρυσι για τη μείωση του χρέους.
H μετοχή της Telecom Italia σημειώνει άνοδο πάνω 1% στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, ενώ νωρίτερα τα κέρδη ξεπέρασαν το 5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης