Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι ρίχνουν στη μάχη κατά των Ουκρανών το νέο drone - καμικάζι Gastello

Οι Ρώσοι ρίχνουν στη μάχη κατά των Ουκρανών το νέο drone - καμικάζι Gastello
Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πήρε το όνομά του από έναν διάσημο Ρώσο πιλότο μαχητικού-βομβαρδιστικού του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
Σε άλλη μία αυτοχρηματοδοτούμενη προσπάθεια, ιδιωτικές ρωσικές εταιρείες, μηχανικοί και ακαδημαϊκοί έχουν κατασκευάσει ένα νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος καμικάζι (μη επανδρωμένο αεροσκάφος αυτοκτονίας ή πυρομαχικό), το Gastello, το οποίο βασίζεται σε μια λειτουργική μονάδα First-Person View (FPV).
Σύμφωνα με το Eurasian Times, η ανάπτυξη προέκυψε από την ανατροφοδότηση των στρατευμάτων πρώτης γραμμής που χρησιμοποιούν άλλα τέτοια μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) και διακρίνεται για τη χρήση περισσότερων ρωσικών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών εξαρτημάτων.
Αυτό μειώνει την εξάρτηση από τις δυτικές εισαγωγές, οι οποίες είχαν μπλοκαριστεί μετά τις κυρώσεις.
Είναι ενδιαφέρον ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πήρε το όνομά του από έναν διάσημο Ρώσο πιλότο μαχητικού-βομβαρδιστικού του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τον Nikolai Gastello, ο οποίος πέταξε το αεροσκάφος Ilyushin Il-4 σε γερμανικό επίγειο στόχο με κλασικό τρόπο καμικάζι/αυτοκτονίας.

Τρεις άξονες

Η βιομηχανική προσπάθεια, η ιστορική-πολιτιστική σημασία και η στρατιωτική εφαρμογή συνάδουν με τις εξελίξεις εντός της Ρωσίας τα τελευταία δύο χρόνια.
Πρώτον, η ρωσική προσπάθεια να ηγηθεί στην κατασκευή ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συστημάτων και να γίνει μια δύναμη μη επανδρωμένων αεροσκαφών που ωθήθηκε από την ανάγκη που προέκυψε από τον πόλεμο που διαρκεί σχεδόν ενάμιση χρόνο.
Δεύτερον, η αναβίωση της κληρονομιάς του Gastello στο μη επανδρωμένο αεροσκάφος καμικάζι πηγάζει από την αντίληψη της Ρωσίας ότι η Δύση είτε έκανε τα στραβά μάτια είτε υποστήριξε (ή μερικές φορές και τα δύο) ναζιστικές και ακροδεξιές ομάδες πριν και μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η παρουσία τους στην Ουκρανία αναφέρθηκε και πάλι ευρέως από το 2014.
To ΝΑΤΟ συνέχισε να επεκτείνεται και επανειλημμένα ανέφερε την εισδοχή της Ουκρανίας μέχρι τα τέλη του 2021 και τις αρχές του 2022, επισπεύδοντας αυτή την άποψη.
Ένας από τους δηλωμένους στόχους της Ρωσίας στην Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση (SMO), όπως αποκαλεί τον πόλεμο,  η "αποναζικοποίηση" της Ουκρανίας, πηγάζει από αυτή την αντίληψη.
Τρίτον, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι έχουν γίνει ένα καθοριστικό χαρακτηριστικό του πολέμου, με φθηνά, εμπορικά διαθέσιμα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναψυχής να χρησιμοποιούνται αφού εφοδιαστούν με πυρομαχικά.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης