Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yποχώρηση για τον χρυσό λόγω πληθωρισμού, στα 1.948,90 δολάρια η ουγγιά

Yποχώρηση για τον χρυσό λόγω πληθωρισμού, στα 1.948,90 δολάρια η ουγγιά
Οι αποπληθωριστικές πιέσεις που καταγράφηκαν εκτιμάται ότι μπορεί να συμβάλουν στη μείωση του πληθωρισμό
Yποχώρηση σημείωσαν τα συμβόλαια του χρυσού την Πέμπτη 10 Αυγούστου λόγω των αποπληθωριστικών πιέσεων, γεγονός που έστειλε το κίτρινο μέταλλο σε χαμηλό δύο εβδομάδων.
Ειδικότερα, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου για τον χρυσό υποχώρησε κατά 1,70 δολάρια έκλεισε στα 1.950,60 δολάρια η ουγγιά, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο για το πιο ενεργό συμβόλαιο του μετάλλου από τις 27 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dow Jones Market Data.
Σε άλλα μέταλλα, το ασήμι παράδοσης Σεπτεμβρίου πρόσθεσε 9 cents ή 0,4% στα 22,82 δολάρια η ουγγιά. Το παλλάδιο παράδοσης Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 74 δολάρια ή 6% στα 1.305,50 δολάρια η ουγγιά, ενώ η πλατίνα παράδοσης Οκτωβρίου κέρδισε 22,10 δολάρια ή 2,5% στα 914,80 δολάρια η ουγγιά. Παράλληλα, ο χαλκός παράδοσης Σεπτεμβρίου έχασε 2 cents ή 0,5% στα 3,77 δολάρια η λίβρα.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,2% τον Ιούλιο, όσο και τον Ιούνιο. Ο δείκτης αυξήθηκε κατά 3,2% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, από αύξηση 3% τον Ιούνιο, η οποία ήταν η μικρότερη ετήσια αύξηση από τον Μάρτιο του 2021.
"Με τον πληθωρισμό να συνεχίζει να κινείται αργά προς τα κάτω, αυτό προμηνύει λιγότερες πιθανότητες για την ανάγκη της Fed να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια, ιδίως στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου", δήλωσε ο David Meger, διευθυντής εμπορίας μετάλλων στη High Ridge Futures. "Ως αποτέλεσμα, είδαμε το δολάριο να υποχωρεί αυτό αποτελεί ένα καλύτερο περιβάλλον για την αγορά χρυσού", πρόσθεσε.
Ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ, ένας δείκτης της δύναμης του δολαρίου έναντι των κυριότερων νομισμάτων, υποχώρησε κατά 0,3%. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου παρουσίασε μικρή μεταβολή, στο 4,01%, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης