Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τρίτες χώρες για κυβερνοεπιθέσεις εναντίον μας

Κίνα: Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τρίτες χώρες για κυβερνοεπιθέσεις εναντίον μας
H Ουάσιγκτον επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τους γείτονες της Κίνας προκειμένου να βλάψει τα συμφέροντα του Πεκίνου στη στρατηγική σφαίρα ασφάλειας, καταγγέλλουν οι κινεζικές αρχές 
Οι ΗΠΑ στοχεύουν να χρησιμοποιήσουν ορισμένες χώρες της περιοχής για επιθέσεις στον κυβερνοχώρο κατά της Κίνας, ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Οι ΗΠΑ έχουν καταφύγει ακόμη και σε μέσα ενημέρωσης και άλλες μορφές παραπληροφόρησης περί αποκαλούμενων ''Κινέζων χάκερ'' προκειμένου να παρακινήσουν ή να εξαναγκάσουν τις σχετικές χώρες, ιδιαίτερα εκείνες γύρω από την Κίνα, να δεχθούν ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στον κυβερνοχώρο», ανέφερε η κινεζική υπηρεσία εξωτερικής πολιτικής, σχετικά με το αίτημα ενός δημοσιογράφου να σχολιάσει πληροφορίες του WikiLeaks ότι οι ΗΠΑ διέπραξαν κυβερνοκλοπή σε 35 ιαπωνικούς στόχους, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων μελών του ιαπωνικού υπουργικού συμβουλίου.
«Δεδομένου του γεγονότος ότι οι ΗΠΑ ηγούνται στον κόσμο στην τεχνολογία hacking, αυτό όχι μόνο θέτει σε κίνδυνο την κυβερνοασφάλεια αυτών των χωρών, αλλά και τις μετατρέπει σε προγεφύρωμα ή εφαλτήριο για κυβερνοεπιθέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης κατά της Κίνας εν αγνοία τους», πρόσθεσε το υπουργείο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ουάσιγκτον επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τους γείτονες της Κίνας προκειμένου να βλάψει τα συμφέροντα του Πεκίνου στη στρατηγική σφαίρα ασφάλειας.
«Η Κίνα αντιτίθεται στην ανάπτυξη των αμερικανικών δυνάμεων στον κυβερνοχώρο στις γειτονικές χώρες του Πεκίνου και καταδικάζει την εκστρατεία παραπληροφόρησης των ΗΠΑ.
Ελπίζουμε ότι η διεθνής κοινότητα, ιδιαίτερα οι γείτονες της Κίνας, θα κρίνουν οι ίδιοι ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις των ΗΠΑ» κατέληξε στη δήλωσή του το κινεζικό υπουργείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης