Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη με τυφώνες και πυρκαγιές στην Χαβάη – Στους 36 οι νεκροί

Αποκάλυψη με τυφώνες και πυρκαγιές στην Χαβάη – Στους 36 οι νεκροί
Κάηκε το τουριστικό θέρετρο της Lahaina στο Maui
Για εικόνες Αποκάλυψης κάνουν λόγο οι αρχές της Χαβάης και του νησιού Maui που πλήττονται από καταστροφικές πυρκαγιές και ανέμους που τροφοδοτούνται από έναν μακρινό τυφώνα με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής να έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 36 άνθρωποι και δεκάδες άλλοι να έχουν τραυματιστεί.
Συνοικίες ολόκληρες, το μεγαλύτερο μέρος του θέρετρου Lahaina – όπου υπάρχουν πολλά και τεράστια ξενοδοχειακά συγκροτήματα - και όλη η δυτική πλευρά του νησιού Maui έχουν καεί και αποκοπεί από τα τεράστια πύρινα μέτωπα, με τις αρχές να αναφέρουν πως μόλις ένας αυτοκινητόδρομος παραμένει ανοικτός, τη στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να εκκενώσουν τις πληγείσες περιοχές. Ενδεικτικό της τεράστιας καταστροφής είναι ότι πολλοί άνθρωποι για να σωθούν έπεσαν στον ωκεανό.
12_13.jpg
11_19.jpg
10_12.jpg
Εκτιμάται ότι μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 11.000 τουρίστες έχουν απομακρυνθεί από το Maui, το αεροδρόμιο του οποίου εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά.
Πάντως, η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε πως από σήμερα Πέμπτη 10/8 η ένταση των ανέμων θα εξασθενήσει σημαντικά, αν και θα διατηρηθεί σε επίπεδα που θα εξακολουθήσει να δυσχεραίνει τις προσπάθειες των πυροσβεστών να κατασβέσουν τις πυρκαγιές.
Την ίδια στιγμή, εκτιμάται ότι περίπου 12.000 άνθρωποι παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας των πυρκαγιών.
9_19.jpg
8_26.jpg
7_26.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης