Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Πολωνία προς πλήρη σιδηροδρομικό αποκλεισμό της Λευκορωσίας, λόγω … φόβου για Wagner

H Πολωνία προς πλήρη σιδηροδρομικό αποκλεισμό της Λευκορωσίας, λόγω … φόβου για Wagner
Την απομόνωση της Λευκορωσίας σχεδιάζει η Πολωνία μαζί με τις χώρες της Βαλτικής
Σχετικά Άρθρα
Οι πολωνικές αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να διακόψουν τη σιδηροδρομική σύνδεση με τη Λευκορωσία εν μέσω επιδεινούμενων εντάσεων με τη χώρα αυτή, δήλωσε ο Πολωνός υφυπουργός Εσωτερικών Maciej Wonsik.
Όταν ρωτήθηκε από το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων τι εννοεί η Πολωνία με την προαναγγελθείσα πιθανή πλήρη απομόνωση της Λευκορωσίας, ο αξιωματούχος είπε ότι αφορά το ταυτόχρονο κλείσιμο των συνόρων από την Πολωνία και τη Λιθουανία, καθώς και τη Λετονία.
«Εάν οι προκλήσεις της Λευκορωσίας γίνουν πιο έντονες, τότε πρέπει να αντιδράσουμε μαζί και ελπίζω ότι και η Λετονία θα συμμετάσχει σε αυτό και η Λιθουανία, προκειμένου να απομονώσουμε πλήρως τη Λευκορωσία», δήλωσε ο Wonsik.
Σύμφωνα με τον ίδιο, συνεπάγεται και κλείσιμο της σιδηροδρομικής σύνδεσης.
«Γνωρίζουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του εμπορίου, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας, πηγαίνει εκεί.
Το κινεζικό εμπόριο πηγαίνει επίσης εκεί.
Νομίζω ότι οι Κινέζοι θα πρέπει να στείλουν στον πρόεδρο της Λευκορωσία Alexander Lukashenko το σωστό μήνυμα ώστε να μην προβεί σε ενέργειες που θα πλήξουν τη χώρα του», είπε ο Wonsik.

Πλήρης απομόνωση

Νωρίτερα, οι πολωνικές αρχές δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο πλήρους απομόνωσης της χώρας εάν συμβούν σοβαρά επεισόδια με τους μαχητές Wagner.
Σύμφωνα με τη Βαρσοβία και το Βίλνιους, οι Wagner μπορούν να χρησιμοποιηθούν για προκλήσεις κατά της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής, καθώς και ολόκληρης της ανατολικής πλευράς του ΝΑΤΟ ή για να επιδεινώσουν τη μεταναστευτική κρίση.
Ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki ισχυρίστηκε ότι οι μαχητές Wagner «μπορούν να μεταμφιεστούν και να υποδυθούν παράνομους μετανάστες για να διεισδύσουν στο έδαφος της Πολωνίας και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ και να οργανώσουν δολιοφθορές εκεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης