Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wagenknecht (Γερμανία – Αριστερά): Η αντεπίθεση των Ουκρανών δείχνει ότι η ουκρανική κρίση δεν μπορεί να λυθεί στρατιωτικά

Wagenknecht (Γερμανία – Αριστερά): Η αντεπίθεση των Ουκρανών δείχνει ότι η ουκρανική κρίση δεν μπορεί να λυθεί στρατιωτικά
Η Γερμανίδα βουλευτής επέκρινε τους δυτικούς ηγέτες που «μπλόκαραν τις συνομιλίες εκεχειρίας, που ήταν ήδη πολύ μακριά, μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας την άνοιξη του 2022»
Σχετικά Άρθρα
Η καλοκαιρινή αντεπίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων έδειξε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν μπορεί να επιλυθεί μέσω ατελείωτων προμηθειών όπλων, έγραψε η Sahra Wagenknecht, μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Αριστεράς στη Bundestag.
Σύμφωνα με τη Γερμανίδα πολιτικό, η αντεπίθεση διάρκειας άνω των δύο μηνών μέχρι στιγμής δεν έχει επιφέρει παρά «πολλά θύματα και καταστροφές και στις δύο πλευρές».
«Και αυτό παρά το γεγονός ότι από τα τέλη Μαΐου, η Δύση είχε προμηθεύσει στην Ουκρανία όπλα και πυρομαχικά αξίας άνω των 73 δισεκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των βομβών διασποράς, οι οποίες απαγορεύονται από το διεθνές δίκαιο λόγω των καταστροφικών τους επιπτώσεων στους αμάχους» τόνισε η Wagenknecht.
Από αυτή την άποψη, αναρωτήθηκε «πόσοι ακόμη άνθρωποι θα πρέπει να πεθάνουν μέχρι να συνειδητοποιήσουν επιτέλους οι υπεύθυνοι στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη ότι αυτή η σύγκρουση δεν μπορεί να επιλυθεί στρατιωτικά».

Επικρίσεις στη Δύση

Η βουλευτής επέκρινε τους δυτικούς ηγέτες που «μπλόκαραν τις συνομιλίες εκεχειρίας, που ήταν ήδη πολύ μακριά, μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας την άνοιξη του 2022» και τους κάλεσε να μάθουν από τα λάθη τους.
«Αντί να προμηθεύει ασταμάτητα την Ουκρανία με όπλα, η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να πιέσει για κατάπαυση του πυρός και να διευκολύνει την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας βασισμένης σε συμβιβασμό μεταξύ των μερών», είπε.
Νωρίτερα, ο δήμαρχος του Baden - Baden, Dietmar Spaeth, δήλωσε ότι «στα τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου», θα στείλει στη γερμανική κυβέρνηση επίσημη πρόταση για να γίνει ο παγκοσμίου φήμης γερμανικός προορισμός διακοπών τόπος διεξαγωγής ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Διαβουλεύσεις για τις προοπτικές ειρηνικής διευθέτησης στην Ουκρανία διεξήχθησαν στη πόλη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας στις 5-6 Αυγούστου.
Συμμετείχαν εκπρόσωποι από περισσότερες από 40 χώρες.
Η Ρωσία όμως δεν προσκλήθηκε στη συνάντηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης