Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλιμακώνει την ένταση η Πολωνία – Στέλνει ακόμα 2.000 στρατιώτες στα σύνορα με τη Λευκορωσία

Κλιμακώνει την ένταση η Πολωνία – Στέλνει ακόμα 2.000 στρατιώτες στα σύνορα με τη Λευκορωσία
Η Πολωνία ανησυχεί όλο και περισσότερο για τη συνοριακή περιοχή από τότε που εκατοντάδες σκληραγωγημένοι από τη μάχη μισθοφόροι Wagner έφτασαν στη Λευκορωσία
Σχετικά Άρθρα
Η Πολωνία θα στείλει 2.000 στρατιώτες στα σύνορά της με τη Λευκορωσία, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων PAP την Τετάρτη (9/8/2023).
Πρόκειται για αριθμό διπλάσιο, από εκείνο που ζήτησε η συνοριακή φρουρά, προκειμένου να σταματήσει τις παράνομες διελεύσεις μεταναστών.
Η Πολωνία ανησυχεί όλο και περισσότερο για τη συνοριακή περιοχή από τότε που εκατοντάδες σκληραγωγημένοι από τη μάχη μισθοφόροι Wagner έφτασαν στη Λευκορωσία τον περασμένο μήνα μετά από πρόσκληση του προέδρου Alexander Lukashenko, υπενθυμίζει το Reuters.
Η Λευκορωσία άρχισε στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στα σύνορα αυτή την εβδομάδα και ο Lukashenko είπε πολλές φορές ότι περιορίζει τους μαχητές Wagner που θέλουν να επιτεθούν στην Πολωνία.

Αύξηση μεταναστών

Η Πολωνία έχει επίσης διαπιστώσει μια αύξηση στον αριθμό των μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα τους τελευταίους μήνες.
Τα τελευταία δύο χρόνια έχει κατηγορήσει τη Λευκορωσία ότι στρατολογεί μετανάστες σε φτωχές χώρες και τους στέλνει παράνομα πέρα από τα σύνορα για να υποδαυλίσει την αστάθεια.
«Αυτή η ενίσχυση δεν θα είναι από 1.000, αλλά από 2.000 στρατιώτες», είπε ο Maciej Wasik στο PAP.
«Αυτή την απόφαση έλαβε ο υπουργός Άμυνας Mariusz Blaszczak», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης