Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ επέβαλαν νέες κυρώσεις σε βάρος της Λευκορωσίας

Οι ΗΠΑ επέβαλαν νέες κυρώσεις σε βάρος της Λευκορωσίας
Η Δύση έχει επιβάλει κυρώσεις σε βάρος Λευκορωσίας με αφορμή τη φερόμενη καταστολή της λευκορωσικής αντιπολίτευσης και την εκλογική νοθεία
Νέες κυρώσεις σε βάρος φυσικών προσώπων και οντοτήτων της Λευκορωσίας, στενού συμμάχου της Ρωσίας, επέβαλε την Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, ενέταξε οκτώ φυσικά πρόσωπα και πέντε οντότητες στη λίστα των φερόμενων χρηματοδοτών της κυβέρνησης Λουκασένκο.
"Η ενέργεια αυτή στοχεύει πολλές οντότητες που εμπλέκονται στη συνεχιζόμενη καταστολή της κοινωνίας των πολιτών από το λευκορωσικό καθεστώς, θεωρούνται συνένοχοι στον αδικαιολόγητο πόλεμο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανίας και στον πλουτισμό του Λευκορώσου ηγέτη του κατασταλτικού καθεστώτος” Αλεξάντερ Λουκασένκο, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.
Ο Λουκασένκο έχει επανειλημμένως κατηγορήσει τη Δύση ότι προσπαθεί να τον ανατρέψει, μετά τις μαζικές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησής του που ξέσπασαν το 2020 στον απόηχο των προεδρικών εκλογών που κατά την η αντιπολίτευση κέρδισε με δόλιο τρόπο. Ο Λουκασένκο υποστηρίζει ότι κέρδισε δίκαια τις εκλογές, ενώ μετά την εκλογή του προέβη σε σαρωτική καταστολή των αντιπάλων του.
Η Δύση έχει επιβάλει έκτοτε κυρώσεις σε βάρος Λευκορωσίας με αφορμή τη φερόμενη καταστολή της λευκορωσικής αντιπολίτευσης και την εκλογική νοθεία.
Οι νέες κυρώσεις στοχεύουν, μεταξύ άλλων, τρεις κρατικές επιχειρήσεις τον διευθυντή και μια θυγατρική εταιρεία μιας εκ των ανωτέρω τριών επιχειρήσεων, καθώς επίσης και τέσσερις υπαλλήλους κυβερνητικής υπηρεσίας της χώρας, τρία άτομα που διευκολύνουν το καθεστώς Λουκασένκο να αποφεύγει τις δυτικές κυρώσεις και ένα αεροσκάφος, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.
Μεταξύ των εταιρειών που στοχοποιήθηκαν είναι η κρατική Belavia Belarusian Airlines και η Belorussian Steel Works Management Company, η οποία παράγει προϊόντα χάλυβα και στην οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, στο στόχαστρο βρέθηκε και μια κοινοπραξία της Belorussian Steel Works που εδρεύει στη Φλόρινα, με την επωνυμία BEL-KAP-STEEL LLC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης