Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Συνελήφθη στέλεχος της υπηρεσίας προμηθειών για κατασκοπεία και διαρροή πληροφοριών προς τη Ρωσία

Γερμανία: Συνελήφθη στέλεχος της υπηρεσίας προμηθειών για κατασκοπεία και διαρροή πληροφοριών προς τη Ρωσία
Ο άνδρας, γνωστός για την ώρα ως Thomas H., παρέδιδε πληροφορίες που λάμβανε κατά τη διάρκεια της εργασίας του σε ρωσική υπηρεσία πληροφοριών
Οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν έναν αξιωματούχο της γερμανικής στρατιωτικής υπηρεσίας προμηθειών, τον οποίο υποπτεύονται ότι παρέδωσε μυστικές πληροφορίες στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, ανακοίνωσε την Πέμπτη (9/8) η ομοσπονδιακή εισαγγελία.
Ο άνδρας, Γερμανός υπήκοος που η εισαγγελία αναγνώρισε μόνο ως Thomas H., προσέγγισε το ρωσικό προξενείο στη Βόννη και την πρεσβεία στο Βερολίνο με δική του πρωτοβουλία και προσέφερε τη συνεργασία του, ανέφερε η εισαγγελία.
Σε μια περίπτωση, ο άνδρας παρέδωσε πληροφορίες που έλαβε κατά τη διάρκεια της εργασίας του σε ρωσική υπηρεσία πληροφοριών, διευκρίνισε η ανακοίνωση αναφορικά με τους λόγους της σύλληψης του εν λόγω άνδρα.
Η Γερμανία, ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, αποτελεί σημαντικό στόχο των ρωσικών κατασκοπευτικών επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν αυξηθεί μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022, προειδοποίησαν οι αρχές.
Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο, οι αρχές συνέλαβαν έναν υπάλληλο της γερμανικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (BND) τον οποίο υποπτεύονταν ότι κατασκόπευε υπέρ της Ρωσίας.
Πάντως ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας του Βερολίνου αρνήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης