Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στις αγορές για το φυσικό αέριο, «έκρηξη» +28% στο TTF - Δεν τελειώσαμε με την ενεργειακή κρίση

Συναγερμός στις αγορές για το φυσικό αέριο, «έκρηξη» +28% στο TTF - Δεν τελειώσαμε με την ενεργειακή κρίση
Tο ολλανδικό TTF Σεπτεμβρίου σημειώνει άλμα 27% στα 39, 6 ευρώ η μεγαβατώρα
Απρόσμενο ράλι καταγράφουν οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, με το ολλανδικό TTF Σεπτεμβρίου να σημειώνει άλμα 28% στα 40 ευρώ η μεγαβατώρα, παρά το γεγονός ότι οι αποθήκες είναι γεμάτες εν όψει του χειμώνα.
Η γερμανιική ΕΟΝ προειδοποίησε άλλωστε για τον κίνδυνο εκτίναξης των ενεργειακών τιμών τον φετινό χειμώνα και προέτρεψε τα νοικοκυριά και επιχειρήσεις να συνεχίσουν να εξοικονομούν φυσικό αέριο και ενέργεια.
φδφδφδ.JPG
Πηγές αβεβαιότητας

«Υπάρχουν ακόμη πολύ μεγάλες πηγές αβεβαιότητας τόσο από την πλευρά της προσφοράς, όσο και από την πλευρά της ζήτησης, με αντίστοιχους κινδύνους σχετικά με τη μελλοντική εξέλιξη των τιμών χονδρικής», δήλωσε η εταιρεία στην παρουσίαση κερδών του α' εξαμήνου.
Οι ευρωπαϊκές τιμές χονδρικής του φυσικού αερίου έχουν υποχωρήσει από επίπεδα ρεκόρ πέρυσι και οι αποθήκες είναι σχεδόν γεμάτες ενόψει του χειμώνα.

Τρομάζει ο χειμώνας

Ωστόσο, η γερμανική εταιρεία κοινής ωφέλειας προειδοποίησε ότι εάν γεγονότα όπως οι απρογραμμάτιστες ελλείψεις εφοδιασμού συμπέσουν με το κρύο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικές αυξήσεις των τιμών.
Η EON είπε επίσης ότι αύξησε τις επενδύσεις για την ενεργειακή μετάβαση, κάτι που θα βοηθήσει επίσης την ενεργειακή ανεξαρτησία. Δαπάνησε περίπου 2,4 δισ. ευρώ σε υποδομές το πρώτο εξάμηνο του 2023 -αύξηση 36% σε σχέση με το προηγούμενο έτος- και επιβεβαίωσε το επενδυτικό σχέδιο πλήρους έτους ύψους περίπου 5,8 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης