Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Στους 45 οι τραυματίες από έκρηξη στο εργοστάσιο Zagorsk, κοντά στη Μόσχα

Ρωσία: Στους 45 οι τραυματίες από έκρηξη στο εργοστάσιο Zagorsk, κοντά στη Μόσχα
Για πέντε τραυματίες με εγκαύματα στο 100% του σώματος τους κάνουν λόγο τα ρωσικά ΜΜΕ
Στους 45 ανέρχονται οι τραυματίες από την ισχυρότατη έκρηξη που καταγράφηκε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη 9/8 το πρωί στο οπτικό – μηχανολογικό εργοστάσιο Zagorsk που βρίσκεται κοντά στη Μόσχα και που κατά δυτικά ΜΜΕ, φέρεται να προμηθεύει το ρωσικό στρατό.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, η έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή του λεβητοστασίου, σε μια αποθήκη με πυροτεχνήματα.
Όπως αναφέρεται, λόγω της τεράστιας έκρηξης, προκλήθηκε ωστικό κύμα που έσπασε τα τζάμια τουλάχιστον 20 πολυώροφων κτηρίων, σχολείων, κατοικιών και αθλητικών συγκροτημάτων σε μεγάλη απόσταση, ενώ επισημαίνεται πως πέντε από τους τραυματίες φέρουν εγκαύματα στο 100% του σώματος τους.
Συνολικά έξι τραυματίες νοσηλεύονται στην εντατική, εκ των οποίων οι τρεις ανασύρθηκαν από τα ερείπια που προκλήθηκαν στο τμήμα του εργοστασίου που κατέρρευσε από την έκρηξη.
Εκτιμάται πως κάτω από τα συντρίμμια βρίσκονται πέντε άνθρωποι.
Όπως αναφέρει το TASS, στο εργοστάσιο Zagorsk κατασκευάζονται οπτικές και οπτικο-ηλεκτρονικές συσκευές για τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, για τη βιομηχανία και για την υγειονομική περίθαλψη.

Αμφισβητούν οι Ουκρανοί

Πάντως σε ανάρτηση του στο twitter ο Anton Gerashchenko, εκ των συμβούλων του προέδρου Zelensky, υποστήριξε ότι από τις εικόνες φαίνεται πως δεν πρόκειται για έκρηξη από πυροτεχνήματα.
Όπως λέει, το συγκεκριμένο εργοστάσιο κατασκευάζει στρατιωτικά προϊόντα για τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Συνεπώς, όπως λέει, τα ρωσικά media δεν πρόκεται να αποκαλύψουν τι είναι αυτό που προκάλεσε την έκρηξη, αναφέροντας πως σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με πυροτεχνήματα.
Σύμφωνα με τον Gerashchenko, δεν αποκλείεται σε αυτό το εργοστάσιο να κατασκευάζονταν οπτικά συστήματα για τα τανκ Τ-80 και Τ-90.
15_6.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης