Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Πολωνία θέλει να καταλάβει τη δυτική Ουκρανία – Shoigu (Ρωσία): Η Δύση κλιμακώνει, ενισχύουμε τα σύνορα

Η Πολωνία θέλει να καταλάβει τη δυτική Ουκρανία – Shoigu (Ρωσία): Η Δύση κλιμακώνει, ενισχύουμε τα σύνορα
Οι Πολωνοί θέλουν να φτιάξουν τον πιο ισχυρό στρατό της Ευρώπης λέει ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας
Σχετικά Άρθρα
(upd) Η Πολωνία θέλει να καταλάβει τη δυτική Ουκρανία υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu, ο οποίος επισήμανε πως οι Πολωνοί έχουν εξελιχθεί στο βασικό όργανο των ΗΠΑ για την προώθηση της αντιρωσικής πολιτικής τους.
«Υπάρχουν σχέδια να δημιουργηθεί σε τακτική βάση η λεγόμενη Πολωνο-Ουκρανική σύνδεση, η οποία υποτίθεται ότι θα διασφαλίσει την ασφάλεια της Δυτικής Ουκρανίας.
Στην πραγματικότητα όμως στοχεύει στην κατοχή αυτού του εδάφους» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Shoigu, ο οποίος κατηγόρησε την Πολωνία ότι έχει γίνει το κύριο όργανο της αντιρωσικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Στρατιωτικοποίηση Πολωνίας

«Οι υπάρχοντες κίνδυνοι συνδέονται με τη στρατιωτικοποίηση της Πολωνίας, η οποία έχει γίνει το κύριο όργανο της αντιρωσικής πολιτικής των ΗΠΑ.
Η Βαρσοβία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να οικοδομήσει, όπως λένε οι Πολωνοί, «τον πιο ισχυρό στρατό της Ευρώπης».
Υπό αυτό το πρίσμα, έχουν αρχίσει μεγάλης κλίμακας αγορές όπλων από τις ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία, τη Νότια Κορέα, συμπεριλαμβανομένων τανκ, συστημάτων πυροβολικού, αμυντικών και αντιαεροπορικών συστημάτων καθώς και μαχητικών αεροσκαφών» υποστήριξε ο Shoigu.

Ενισχύουμε τα δυτικά σύνορα

Όπως είπε ο Shoigu, κατόπιν των σχεδίων της Πολωνίας να αυξήσει τις στρατιωτικές της δυνάμεις, κάτι που αναμένεται να πράξει σύντομα και η Φινλανδία, η Ρωσία αναμένεται να ενισχύσει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στα δυτικά της σύνορα.
«Η συλλογική Δύση διεξάγει πόλεμο δι' αντιπροσώπων εναντίον της Ρωσίας» είπε ο Shoigu, ο οποίος χαρακτήρισε την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και τη μελλοντική ένταξη της Σουηδίας «σοβαρό αποσταθεροποιητικό παράγοντα».
«Στο φινλανδικό έδαφος είναι πιθανό να αναπτυχθούν πρόσθετα στρατιωτικά αποσπάσματα και επιθετικά όπλα του ΝΑΤΟ, ικανά να πλήξουν κρίσιμης σημασίας στόχους στη βορειδυτική Ρωσία σε σημαντικό βάθος.
Σήμερα θα εξετάσουμε στο υπουργείο Άμυνας ζητήματα σχετικά με τη δημιουργία των στρατιωτικών περιφερειών Λένινγκραντ και Μόσχας με την ταυτόχρονη ενίσχυση συγκεντρώσεων στρατευμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα δυτικά σύνορά μας» υπογράμμισε ο Shoigu.

Κλιμακώνει η Δύση στην Ουκρανία

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε επίσης ότι η Δύση είναι έτοιμη να επενδύσει ακόμα περισσότερους πόρους στην Ουκρανία, στην προσπάθεια της να ανατρέψει τις σημερινές εξελίξεις στο πεδίο των μαχών.
Όπως είπε, αυτή η κίνηση ενέχει τον κίνδυνο περαιτέρω κλιμάκωσης των στρατιωτικών συγκρούσεων.
«Η προθυμία της Δύσης να επενδύσει στην Ουκρανία σημαντικό μέρος των διαθέσιμων πόρων της για να μετατρέψει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης προς όφελός της δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους περαιτέρω κλιμάκωσης της σύγκρουσης» υπογράμμισε ο Shoigu.

Εκατοντάδες τανκ, χιλιάδες τεθωρακισμένα

Σύμφωνα με τον Shoigu, από τον Φεβρουάριο του 2022, η Ουκρανία έχει λάβει από τη Δύση εκατοντάδες τανκ και χιλιάδες τεθωρακισμένα οχήματα.
«Από τον περασμένο Φεβρουάριο, η Ουκρανία έχει λάβει εκατοντάδες άρματα μάχης, περισσότερα από 4.000 τεθωρακισμένα οχήματα, πάνω από 1.100 συστήματα πυροβολικού, καθώς και δεκάδες σύγχρονα συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων και δυτικής κατασκευής αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων» υποστήριξε ο Shoigu κάνοντας λόγο για μια πρωτοφανή στήριξη της Δύσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης