Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι φοβάται ο Biden - Περιορίζει επενδύσεις σε ευαίσθητη κινεζική τεχνολογία με το βλέμμα... στον στρατό

Τι φοβάται ο Biden - Περιορίζει επενδύσεις σε ευαίσθητη κινεζική τεχνολογία με το βλέμμα... στον στρατό
Η κυβέρνηση αναμένεται να στοχεύσει σε ημιαγωγούς, κβαντικούς υπολογιστές και τεχνητή νοημοσύνη
Σχετικά Άρθρα
Tα σχέδιά του να απαγορεύσει ορισμένες αμερικανικές επενδύσεις σε ευαίσθητη τεχνολογία στην Κίνα αναμένεται να παρουσιάσει ο Λευκός Οίκος και να απαιτήσει να ενημερώνεται η κυβέρνηση για άλλες επενδύσεις, δήλωσε στο Reuters ανώτερη κυβερνητική πηγή.
Τα σχέδια αποσκοπούν στο να αποτρέψουν τα αμερικανικά κεφάλαια και την τεχνογνωσία από το να βοηθήσουν στην ανάπτυξη τεχνολογιών που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τον στρατιωτικό εκσυγχρονισμό της Κίνας και να απειλήσουν την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.
Το Reuters ανέφερε την Παρασκευή ότι ο πρόεδρος Joe Biden αναμένεται να εκδώσει σύντομα το πολυαναμενόμενο εκτελεστικό διάταγμα για τον έλεγχο των εξερχόμενων επενδύσεων σε ευαίσθητες τεχνολογίες προς την Κίνα αυτή την εβδομάδα.
Η ανώτερη κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι το εν λόγω διάταγμα αναμένεται την Τετάρτη.
Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει την Τρίτη.

Τεχνολογικός αποκλεισμός;

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Biden τονίζουν εδώ και μήνες ότι οι όποιοι περιορισμοί στις αμερικανικές επενδύσεις στην Κίνα θα είναι στενά στοχευμένοι.
"Πρόκειται για μέτρα προσαρμοσμένα στις ανάγκες της χώρας", δήλωσε τον Απρίλιο ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Jake Sullivan. "Δεν είναι, όπως λέει το Πεκίνο, ένας "τεχνολογικός αποκλεισμός"".
Η Αμερικανίδα υπουργός Εμπορίου Gina Raimondo δήλωσε τον Μάρτιο ότι η κυβέρνηση "δεν θέλει να είναι υπερβολικά ευρεία..... Οτιδήποτε είναι υπερβολικά ευρύ βλάπτει τους Αμερικανούς εργαζόμενους και την οικονομία".
Η κυβέρνηση αναμένεται να στοχεύσει σε ενεργές επενδύσεις, όπως αμερικανικά ιδιωτικά κεφάλαια, επιχειρηματικά κεφάλαια και κοινοπραξίες στην Κίνα σε ημιαγωγούς, κβαντικούς υπολογιστές και τεχνητή νοημοσύνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης