Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στις αγορές της Ασίας - Απογοήτευσε ο κινεζικός αποπληθωρισμός

Πιέσεις στις αγορές της Ασίας -  Απογοήτευσε ο κινεζικός αποπληθωρισμός
Τα αδύναμα εταιρικά κέρδη επιβάρυναν επίσης το επενδυτικό κλίμα  στην Ασία
Υπό πίεση διαπραγματεύεονται οι περισσότερες ασιατικές μετοχές, καθώς τα αδύναμα στοιχεία για τον κινεζικό πληθωρισμό, ο οποίος πέρασε σε αρνητικό έδαφος,  ενίσχυσαν τις ανησυχίες για τη μεγαλύτερη οικονομία της περιοχής, ενώ μια σειρά από αδύναμα κέρδη επιβάρυναν επίσης το κλίμα.
Οι περιφερειακές μετοχές έλαβαν τη σκυτάλη της πτώσης από τη Wall Street, καθώς οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες υποχώρησαν μετά την υποβάθμιση της αξιολόγησης 10 τραπεζών από τη Moody's και την προειδοποίηση ότι θα μπορούσε να υποβαθμίσει άλλες έξι τράπεζες λόγω ανησυχιών για την αποδυνάμωση της κερδοφορίας και τους κινδύνους χρηματοδότησης.
Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 ήταν μεταξύ των χειρότερων επιδόσεων της ημέρας, με πτώση 0,4%, καθώς τα αδύναμα κέρδη της SoftBank Group και της Nikon βάρυναν το επενδυτικό κλίμα.
Η Softbank υποχώρησε πάνω από 3% αφού ανακοίνωσε απροσδόκητες ζημίες για το τρίμηνο Ιουνίου, ενώ η Nikon κατέρρευσε 13% καθώς τα τριμηνιαία κέρδη της μειώθηκαν κατά 78%.
Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται τώρα στα τριμηνιαία κέρδη του γίγαντα της τεχνολογίας και των μέσων ενημέρωσης Sony, που αναμένονται αργότερα μέσα στην ημέρα.
Η μετοχή της ήταν αμετάβλητη.

Αδύναμα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Κίνα

Οι κινεζικές μετοχές υποχώρησαν, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι ο ρυθμός του πληθωρισμού συρρικνώθηκε τους 12 μήνες έως τον Ιούλιο κατά 0,3% -  η πρώτη συρρίκνωση εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.
Ο πληθωρισμός του δείκτη τιμών παραγωγού (PPI) μειώθηκε επίσης για 10ο συνεχόμενο μήνα.
Ωστόσο, ο ΔΤΚ αυξήθηκε ελαφρώς τον Ιούλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ΔΤΚ μειώθηκε επίσης με οριακά βραδύτερο ρυθμό τον Ιούλιο, γεγονός που δείχνει ότι οι δαπάνες αυξάνονται στη χώρα, έστω και ελαφρώς.
Οι δείκτες Shanghai Composite και Shanghai Shenzhen CSI 300 υποχώρησαν κατά 0,4% και 0,2% αντίστοιχα.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 0,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης