Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (Πρώην CIA): Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τα ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια

Johnson (Πρώην CIA): Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τα ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια
Η Larry Johnson υπενθύμισε ότι η Ρωσία ήδη ξεπερνά τις ΗΠΑ σε αυτόν τον κλάδο, αφού διαθέτει στόλο μη επανδρωμένων υποβρυχίων (συσκευές - drones Poseidon), ικανές να φέρουν πυρηνικά όπλα και να χτυπήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες
Οι Αμερικανοί στρατηγοί δεν σκέφτονται πλέον την Ουκρανία, αλλά σημειώνουν με ανησυχία τις κολοσσιαίες δυνατότητες του ρωσικού στόλου πυρηνικών υποβρυχίων που είναι ικανός να καταστρέψει τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο πρώην πράκτορας της CIA, Larry Johnson.
Παρακαλώ σημειώστε ότι έχουν σταματήσει να μιλούν για την "ήττα" της Ρωσίας από την Ουκρανία.
Αυτό που πραγματικά σκέφτονται τώρα είναι τα ισχυρά ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια.
Υπάρχουν μόνο δύο χώρες στον κόσμο με τέτοια υποβρύχια - η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες».
Ταυτόχρονα, ο Larry Johnson υπενθύμισε ότι η Ρωσία ήδη ξεπερνά τις ΗΠΑ σε αυτόν τον κλάδο, αφού διαθέτει στόλο μη επανδρωμένων υποβρυχίων (συσκευές - drones Poseidon), ικανές να φέρουν πυρηνικά όπλα και να χτυπήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Η Αμερική δεν έχει τρόπο να αποτρέψει ή να αντιμετωπίσει μια τέτοια απειλή».
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin ανακοίνωσε για πρώτη φορά τον σχεδιασμό της τορπίλης Poseidon σε ένα μήνυμα προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση το 2018.
Τέτοια υποβρύχια μη επανδρωμένα οχήματα θα μπορούν να χτυπήσουν διάφορους στόχους, συμπεριλαμβανομένων ομάδων αεροπλανοφόρων, παράκτιων οχυρώσεων και υποδομών.
Το «Poseidon» θα εγκατασταθεί σε πυρηνικά υποβρύχια πολλαπλών χρήσεων των κλάσεων Belgorod και Khabarovsk, τα χαρακτηριστικά των οποίων είναι ταξινομημένα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης