Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Απαγορεύει δια νόμου τον όρο «ομοφυλοφιλία» και τον αντικαθιστά με την «σεξουαλική παρέκκλιση»

Ιράκ: Απαγορεύει δια νόμου τον όρο «ομοφυλοφιλία» και τον αντικαθιστά με την «σεξουαλική παρέκκλιση»
Τα μεγάλα ιρακινά κόμματα έχουν εντείνει τους τελευταίους δύο μήνες την ρητορική τους για τα δικαιώματα των LGBT, με τις σημαίες του ουράνιου τόξου να καίγονται συχνά σε διαδηλώσεις από σιιτικές μουσουλμανικές φατρίες
Η επίσημη ρυθμιστική αρχή Μέσων Ενημέρωσης του Ιράκ διέταξε την Τρίτη όλα τα μέσα ενημέρωσης και τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που δραστηριοποιούνται στο κράτος να μην χρησιμοποιούν τον όρο «ομοφυλοφιλία» και αντ' αυτού να μιλάνε «σεξουαλική παρέκκλιση», όπως ανέφεραν οι Ιρακινοί αξιωματούχοι.
Επίσης, η ιρακινή Επιτροπή Επικοινωνιών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (CMC) ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι απαγορεύτηκε η χρήση του όρου «φύλο».
Ενώ απαγόρευσε και σε όλες τις εταιρείες τηλεφωνίας και διαδικτύου που έχουν κρατική άδεια τη χρήση των σχετικών όρων σε όλες τις εφαρμογές τους για κινητές συσκευές.
Σε διευκρίνισή του, ένας κυβερνητικός αξιωματούχος τόνισε ότι δεν έχει ακόμη καθοριστεί ποινή για παραβίαση του κανόνα, αλλά μπορεί να περιλαμβάνει πρόστιμο.
Βεβαίως, το Ιράκ δεν ποινικοποιεί ρητά την ομοφυλοφιλία καθεαυτή, αλλά κατα καιρούς χρησημοποιεί στοχευμένα ρυθμίσεις στον ποινικό του κώδικα που στρέφονται στα μέλη της LGBT κοινότητας.
Τα μεγάλα ιρακινά κόμματα έχουν εντείνει τους τελευταίους δύο μήνες την ρητορική τους για τα δικαιώματα των LGBT, με τις σημαίες του ουράνιου τόξου να καίγονται συχνά σε διαδηλώσεις από σιιτικές μουσουλμανικές φατρίες που αντιτίθενται στις πρόσφατες καύσεις του Κορανίου στη Σουηδία και τη Δανία.
Υπενθυμίζεται πως περισσότερες από 60 χώρες ποινικοποιούν την ομοφυλοφιλία, ενώ οι σεξουαλικές πράξεις ομοφυλόφιλων είναι νόμιμες σε περισσότερες από 130 χώρες, σύμφωνα με το Our World in Data.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης