Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νίγηρας: Νέες κυρώσεις από την ένωση των κρατών της Δυτικής Αφρικής στους πραξικοπηματίες

Νίγηρας: Νέες κυρώσεις από την ένωση των κρατών της Δυτικής Αφρικής στους πραξικοπηματίες
Οι ηγέτες των χωρών της ECOWAS είχαν δώσει διορία στους πραξικοπηματίες του Νίγηρα μέχρι τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής να αποκαταστήσουν τον ανατραπέντα πρόεδρο Μοαμέντ Μπαζούμ
Ο πρόεδρος της Νιγηρίας Μπόλα Τινούμπου, που προεδρεύει επίσης και στην περιφερειακή Οικονομική Κοινότητα Κρατών της Δυτικής Αφρικής, δήλωσε σήμερα ότι η καλύτερη λύση για την επίλυση της κρίσης στον Νίγηρα είναι η διπλωματία.
Ο Τινούμπου και οι ηγέτες των άλλων χωρών της ECOWAS «θα προτιμούσαν μια λύση που θα επιτευχθεί με διπλωματικά, με ειρηνικά μέσα» δήλωσε ο εκπρόσωπός του, Ατζούρι Νγκελάλε.
Σημείωσε ότι αυτήν τη στάση θα τηρήσουν «εν αναμονή κάποιας άλλης λύσης που θα μπορούσε να βρεθεί ή όχι κατά την έκτακτη σύνοδο» της ECOWAS, την Πέμπτη.
Οι ηγέτες των χωρών της ECOWAS είχαν δώσει διορία στους πραξικοπηματίες του Νίγηρα μέχρι τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής να αποκαταστήσουν τον ανατραπέντα πρόεδρο Μοαμέντ Μπαζούμ, απειλώντας ακόμη και με στρατιωτική επέμβαση.
Ο Νγκελάλε είπε επίσης ότι ο Τινούμπου αποφάσισε να επιβληθούν νέες οικονομικές κυρώσεις σε πρόσωπα και οντότητες που ενεπλάκησαν στο στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης